Szabad Ne Feledd

Szabad Ne Feledd

Magyar György: amit a kormány művel, az már nem agymosás, hanem agyhalál

2019. március 06. - Soós Henrietta

magyar_gyorgy.png

A magyar ügyészség szerepéről tartott előadást dr. Magyar György ügyvéd a Liberális Magyarországért Alapítvány – ALMA és a Magyar Liberális Párt békéscsabai vezetőjének, dr. Fülöp Zoltánnak a rendezésében Békéscsabán.  A fórum résztvevői arra voltak kíváncsiak, vajon mennyire befolyásolja a politika a szervezet működését, illetve valójában korbácsnak tekinthető-e a vádhatóság a hatalom kezében.

Magyar György már a felvezetésben kijelentette: szinte sehol a világon nincs olyan rendszer, mint hazánkban; olyan kiváltságokat élvez az ügyészség, mint sehol másutt. Az ügyészség saját magát vizsgálja, hogy egy döntése jó volt-e vagy rossz, lényegében senki, semmilyen felsőbb lépcső nincs, amely vizsgálhatná a testület működését.  „Bár ez kismiska ahhoz képest, hogy Magyarországon már nincs jogállam” – szélesítette ki mondandóját Magyar György. Ebből a szempontból pedig szinte természetesnek tekinthető, hogy az ügyészség munkájában erősen jelen van a politikai befolyás.  Egyébként is, hangsúlyozta az ügyvéd, hazánkban nem válnak szét a hatalmi ágak, azaz a törvényhozói, a végrehajtói, illetve a bírói hatalom. Magyar negyedik hatalmi ágként idesorolta a médiát is, amely ugyancsak döntő mértékben a kormányzat kezében van.

 Magyar György felvázolta hallgatóságnak, hogy a Fidesz már a 2010-es évek elején súlyos támadásokat indított a bírói függetlenség ellen, mindent megtett annak érdekében, hogy uralma alá hajtsa a bíróságokat, és tette ezt akkoriban úgy, hogy lefejezte a bíróságokat.  A recept állandó volt az Orbán-rendszerben: ha valamit meg akartak változtatni, törvényeket alkottak rá; így történt ez a bírói személycserék végrehajtása esetében is. A bíróságok ügye még korántsem lezárt, hívta fel a hallgatóság figyelmét az ügyvéd: létrehozták a közigazgatási bíróságokat, amely a Fidesz házi bírósága lesz - fogalmazott Magyar –, és a legkényesebb ügyek fognak a testület elé kerülni, amelynek vezetőjét a Fidesz-kormány nevezi ki. Mondhatni a kormányzat embere lesz, aki már a Nemzeti Választási Bizottság elnökeként bizonyította lojalitását. (Patyi Andrásról van szó.) Ez az új bíróság ily módon az aktuális politikának lesz alárendelve, amit amúgy is megkísérelt már a rezsim: valósággal megrendelt bírósági ítéleteket a számára fontos ügyekben.

Európa vajon miért tehetetlen? – tette fel a kérdést saját magának Magyar, majd rögtön meg is válaszolta: azért, mert az európai közösség kezdetben hat állammal közös érdekek és értékek mentén jött létre, nem gondolván akkor arra, ha majd egyszer kibővül – jelenleg 28 tagállammá -, akkor lesznek olyan országok, amelyek a közös szabályok kijátszásában érdekeltek.  Hogy lesznek olyan országok, ahol például az ügyészség állam az államban. Hogy lesznek olyan országok, ahol a vádhatóság - amely egyedüliként hivatott arra, hogy vádat emeljen -, ezt egy sor esetben nem fogja megtenni. Mégpedig olyan esetekben, amelyek a hatalom számára kényesek, kényelmetlenek. Magyarországon talán nem is azzal van a baj, amikor az ügyészség vádat emel, hanem azzal, hogy egy sor esetben ezt nem teszi meg – fogalmazott Magyar György.

Az ügyvéd a fórumon résztvevők kérdéseire válaszolva arról beszélt: amit ma Magyarországon művel a kormány az emberekkel, az nem agymosás, az már agyhalál. Hogyan lehet ez ellen védekezni? Bár – mint Magyar mondta - erőszakra nem buzdítana senkit, azt nem kell eltűrnünk, hogy egy település művelődési házában ne lehessen hasonló rendezvényeket szervezni, mint ez a békéscsabai - utalt vissza egy hozzászóló panaszára az ügyvéd. „Oda kell menni, engedetlennek, keménynek kell lenni, nem kell beszarni (sic!), mert különben el leszünk taposva” - zárta le a beszélgetést Magyar György.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnefeledd.blog.hu/api/trackback/id/tr5814671435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.07. 08:32:57

Dr. Magyar közismert ballib megmondóember, így szövege nem vehető komolyan.

szepipiktor 2019.03.07. 08:54:26

Elolvastam és elfogadom, hogy egy nyilvánvalóan balliberális oldalon egy közismerten elfogult ügyvéd (aki remek ügyvéd!) politikai fórum mögé bujtatott propagandaelősadást tartott egy liberális fórumon.
Mivel a normális, gondolkodó állampolgárok mindazt, ami itt "elhangzott", azt hosszú évek óta tudják, sok újdonsághoz ismét nem jutottunk.
Sajnos ma a meghatározó társadalmi halmaz, a közel 40%-os passzív, pártnélküli tömeg, nem csak a kormény, a fidesz galádságai miatt duzzad romaosan, hanem az ilyen előadások miatt is.
Ugyanis tudott, hogy MGy kizárólag szakmai reklám miatt "politizál", az ellenzéki oldal meg semmiféle alternatívát nem nyújt, kínál a társadalmi problémákra, gyakorlatilag a habonyi propaganda zajlik már eze az oldalon is, csak az alany van kicserélve a hazugságcunamiban, szóval az elhangzottak kizárólag a még meglévő mikróközzösség tűzbentartására irányul.
Számomra a poszt abban erősít meg, hogy az ellenzék egységesen alkalmatlan a fidesz elzavarására, a saját pici érdeküket főléhelyezik a társadalom többségét érintő számtalan problémának. És ez a módi tovább növeli a passzív tábort, gyakorlatilag 0 felé közelít a következő választásokon az ellenzék eredménye és az ilyen retorika is biztosítja a fodesz további évtizedeit a hatalomban.
Ami viszont nemzetünk teljes leépülését, szakadékba zuhanást eredményezi.

Measurer 2019.03.07. 09:00:43

Érdemes az osztrák ügyészi szervezet kialakítását, gyakorlatát tanulmányozni.
A szervezet a bírósági szintekkel parallel van kialakítva, és a vonali irányítás helyett az önállóságot hangsúlyozzák.
www.bmi.gv.at/magazinfiles/2005/05_06/files/juristische_berufe.pdf

TheSaurus 2019.03.07. 09:01:21

@MAXVAL bircaman közíró: Nem látok összefüggést a két tagmondat között. Biztos nincs is.

szemi90 2019.03.07. 09:32:02

@MAXVAL bircaman közíró: Sokkal egyszerűbb lenne, ha azt mondanád: "Nem tetszik amit mond, ezért nem hiszem el." A gondolkodásra úgysem tudnak rávenni...

megvagyhadnagy 2019.03.07. 09:47:10

Istenem. Az a csocsó a háttérben, az a több helyen lecsorbult asztal és a mögöttük ülő, lerobbant alkoholistának kinéző megmondóemberek...nem tudom őket komolyan venni. Szóval egészen pontos képet fest a mai ellenzék állapotáról.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.07. 10:12:10

Egy sorosberenc szokasos vinnyogasa a diktaturarol.
Bezzeg a szemkiloveto Gyurcsannyal, meg a szemkiloveto Macronnal semmi bajuk, az nem diktatura.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.07. 10:24:57

Magyar Györgynek már komolyan olyan rosszul menne (ezt úgysem hiszem el), hogy efféle falusi kocsmai szeánszokra szorul?

Bravehearth 2019.03.07. 12:55:15

Jól van, libsikék! Egy rakat széllibbant agyhalottnak magyaráz egy választásokon már sz@rrávert hiteltelen, libbant senkiházi, megmondóembernek nevezett szerencsétlen. És ezt mindenképp a 'zindex' címoldalon kell hozni, hiszen reklám nélkül hiába verte volna a fejét a tag a csocsóasztalba, a kutya nem hallott volna a sztoriról a gondnokon és a négy libbant tagon kívül, aki beült aludni az 'ún.' magyargyörgy dörmögő hangjára... Vagy tényleg ennyire rosszul megy már az 'ügyvéd úrnak'??? Szánalom a köbön! Szerintem...
B.

Homyak 2019.03.07. 13:09:17

@MAXVAL bircaman közíró:

"Dr. Magyar közismert ballib megmondóember, így szövege nem vehető komolyan. "

Maxval bircaman politikai fórumokon ismert illiberális megmondóember, így szövege nem vehető komolyan.

Egy ember komolyan vehetőségét nem az adja, hogy milyen nézeteket vall. Aki a másikat azért nem veszi komolyan, mert az nem az ő nézeteit vallja, az egy igazi ütni való gyökér.

enrikokaruszo 2019.03.07. 13:38:54

@Homyak: laposföld melletti érveket is meghallgatsz, gondolom, te nyitott szellem bajnoka

Kuglóf. Az 2019.03.07. 13:53:01

@Homyak: De hát dr. magyar az tényleg egy ostoba gyökér! Akkor most mi van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.07. 14:56:39

@Homyak:

Aki nézeteit függetlenségnek adja elő, az gazember, pont.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2019.03.07. 14:57:58

@MAXVAL bircaman közíró: Aki nem fideszes, annak a mondandója nem vehető komolyan. Nagyjából ennyi a fideszes birkák védekezése mindenre. Soha nem volt ilyen sötét ebben az országban. Nem csoda, hogy az értelmesebbje lelép.

enrikokaruszo 2019.03.07. 15:12:17

@Szűtté mamá? Szűjjé!:
próbáld kimondani: kormánypárti szavazóknak is lehet figyelemre méltó gondolata...na, milyen volt?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2019.03.07. 15:26:06

@enrikokaruszo: Nincs ezzel semmi gáz. Szerintem lehet. Sőt a kormánynak is van. Csak ne hajtottak volna végre cserébe state capture-t, ne lennének mocskos nagy parasztok és ne növelték volna ipari méretűre a pofátlan lopást. Még szavaznék is rájuk, ha ezek nem lennének.

Homyak 2019.03.07. 16:20:36

@MAXVAL bircaman közíró:

"Aki nézeteit függetlenségnek adja elő, az gazember, pont. "

Nem azt mondtam, hogy függetlenként kell előadni. Azt mondtam, hogy nem szabad valakit azért leszólni, mert más nézetet vall. Te pedig ezt csinálod. Sosem az a baj, ha valaki jobb vagy baloldali, hanem az, hogy elfogultan védi a legvédhetetlenebb dolgokat is.

Ja: pont.

0dzsud0 2019.03.07. 16:29:45

@Szűtté mamá? Szűjjé!: egyrészt, aki fideszes, az ma eleve nem védekező pozícióban van. el vagytok egy picit tévedve. gondolod, hogy minden faszságot elővezethet minden libtard balfasz, és majd azoknak kell magyarázkodnia, akik valasztottjai jelenleg is kétharmaddal kormányoznak. esetleg ti magyarázkodhattok, hogy miért szíveskedjen legközelebb 2,5 millió ember ne a fideszre, hanem rátok szavazni. ez volt az egyik. a másik, hogy ugyan van kinn számos mérnökünk, szoftverfejlesztőnk, orvosunk, tehetséges közgazdászunk, a többség nem ez. a többség mosogatni megy ki az ottani minimálbérért, amiből napi háromszor patkányvirslit étkezik, meg négy pakisztánival él egy ablaktalan lyukban. túlzás nyilván, de döntően az megy ki, aki itthon nem tud boldogulni (mert mondjuk képzetlen). nem kétlem, hogy a ballibek szerint ők voltak az ország szürkeállománya, akiket most elüldözött a patás, csak attól ez még egy hülyeség.

0dzsud0 2019.03.07. 16:36:15

@0dzsud0: "rátok" helyett az általatok preferált pártokra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.07. 17:03:01

@Homyak:

Nekem sose baj, ha valaki bármit is véd koherens módon és hitelesen.

Pl. nem állítja szubjketív axiómákról, hogy azok a világ teremtáse óta létező örök igazságok, s mindenki nácikomcsi, aki másképp gondolkozik.

S pl. nem tombol az érvek ellenében.

Az ilyen embert sose szólom le.

A mai liberálisok zőmével a gond az, hogy:
- intoleránsak, nem tűrnek más véleményt,
- személyes sértésklnt élik meg az ellentmondást,
- nem képesek megfogalmazni alapelveiket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.07. 17:07:40

@Szűtté mamá? Szűjjé!:

Ebben csak ballibek hisznek. A ballibek álmaiban létezik 2,5-3 millió fanatikus fideszes, aki vallásos hittel issza Zorbán minden szavát.

A valóságban a fideszes keménymag 200 ezer ember, nem több, mint a ballib keménymag. MIndenki más azért szavaz a Fideszre, mert:
- jónak látja az eredményeket,
- a kisebbik rossznak látja,
- utálja a ballibeket.

Indriq 2019.03.07. 18:00:10

öröm látni, hogy Magyar György csak mondott valamit, mert idefújta a szél az összes szart a fütyesz pártszékházából :)
komolyan mondom, jobb mérce megnézni milyen gyorsan lepik el a bértRollnokok mint elolvasni a posztot.

@MAXVAL bircaman közíró: örülök, hogy ilyen jól informált vagy, ezt mondd meg a FÜGGETLEN kormányoldali közvéleménykutatóknak.
nem mellesleg beléptél már a viktorjugendbe vagy putyonka nem engedte? :)

István Tokány 2019.03.07. 18:00:43

@MAXVAL bircaman közíró: "Ebben csak ballibek hisznek. A ballibek álmaiban létezik 2,5-3 millió fanatikus fideszes, aki vallásos hittel issza Zorbán minden szavát.
A valóságban a fideszes keménymag 200 ezer ember..."

MAXVAL bircaman közíró közismert fideszbuzi felszopóköcsög, így szövege nem vehető komolyan.

Jakab.gipsz 2019.03.07. 18:15:31

T. Soós Henrietta ! Vannak olyan törvények, természeti törvények amelyek még Magyar Györgyre is vonatkoznak.

Talán előbb ezeket a törvényeket kellene, alaposabban megismerni, mi előtt elkezdünk hibákat keresgélni. Tehát Magyar jog-ász úr keménykedése, ostobaság.

„Oda kell menni, engedetlennek, keménynek kell lenni, nem kell beszarni (sic!), mert különben el leszünk taposva” - zárta le a beszélgetést Magyar György.

Tetszik nem tetszik, bizony-bizony el-lesztek taposva. És nem kár értetek.

0dzsud0 2019.03.07. 19:33:23

@Indriq: ezt úgy írod, mintha nem tette volna ki az index a címlapra, 500 ezer olvasónak. aztán meg meg vagytok sértődve, hogy nem csak balfékek szólhatnak hozzá, lol. de nézd vissza nyugodtan ezt a blogot is, onnan tudod, hogy nem volt index címlapos a post, hogy nincsenek alatta hozzászólások. na, ennyire érdekelné Magyar Györgyöt is alapvetően a többség. vagy szerinted véletlen, hogy a füredi kisbüdös köpködőben sikerült szeánszot tartania, egy csocsóasztal mellett, négy embernek? ne viccelj. nem szólok bele, hogy ki a példaképed, csak nevetséges.

0dzsud0 2019.03.07. 19:39:45

@0dzsud0: "Magyar Györgyöt is alapvetően a többség.", helyett Magyar György is a többséget, sorry
süti beállítások módosítása