Szabad Ne Feledd

Szabad Ne Feledd

Sermer Ádám: Az utolsó vadhajtás távozás előtt oltsa le a lámpát!

2019. február 07. - Sermer Ádám

Választási együttműködést pusztán taktikai alapon nem tudok értelmezni. Én még biztos mandátumért cserébe sem tudom szemen köpni az erkölcseimet. A családom, a szüleim, a testvérem, a barátaim, a tanáraim, az edzőim nem azért segítettek emberi tartásra szert tenni, hogy azt utána aprópénzre váltsam, hanem azért, hogy emberként mindig tudjak tükörbe nézni. Nincs olyan taktikai megfontolás, ami miatt elfogadhatónak tudnék tartani bármilyen szélsőjobboldali megnyilvánulást.

jobbik_vezerkar.jpg

Biztosan tudom, hogy a Jobbik szimpatizánsai között is nagyon sokan vannak, akik nem tudnak azonosulni a szélsőségekkel, csupán a néppártosodásban hittek, vagy legalábbis próbáltak hinni, amikor a pártszimpátiájukat kialakították. Azt is tudom, hogy a Jobbik párttagsága sem szélsőséges teljes egészében.

Azt viszont őszintén nem értem, hogy a néppártoskodó kommunikációs paneleket miért kellene hitelesnek tartanom.

A teljesség igénye nélkül néhány -szerintem- magától értetődő okot sorolnék, hogy miért nem érzem továbbra sem őszintének a Jobbik néppártosodását:

  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot a Duna-parti zsidó emlékművet meggyalázó Kulcsár Gergely tettei miatt, sőt Kulcsárt azóta is a párt közvetlen közelében foglalkoztatják.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Ágoston Tibor jobbikos képviselőként cigányozhatott jóízűen egy tehetséges roma fiatal támogatása kapcsán még azután is, hogy korábban hivatalos sajtótájékoztatón "holokamuzott" nevetve.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy korábban Novák Előd EU-zászlót gyújtogatott, vagy azért, hogy Gaudi-Nagy Tamás, valamint Lenhardt Balázs kidobta ugyanezt a fontos szimbólumot a Parlament ablakán. De azért sem, hogy a folyamatos tiltakozásukkal végül elérték, Kövér László eltüntette a Parlament épületéről ezt a fontos lobogót.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy kéz a kézben a Fidesz-állampárttal elfogadta a Stop Soros törvénycsomagot, ahogy azért sem, hogy lényegében saját javaslatokkal terelték a kormányt ebbe a civil-ellenes irányba még jóval Finkelstein Soros-ellenes kampánystratégiája előtt.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Gyöngyösi Márton korábban listázni akarta a zsidó képviselőket.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy a zsidókkal szembeni gyűlöletük még palesztin terrorszervezetek irányába is terelte őket. Többek között a korábbi Európai parlamenti képviselőjüket, Morvai Krisztinát nyűgözték le teljesen a Hamasz és a Hezbollah fiatal terrorista-palántái.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Kovács Bélán keresztül Moszkva első trójai falovaként funkcionáltak, amíg a Fidesz nem vette át tőlük ezt a szerepet sokkal komolyabb szintre emelve a EU-n belüli bomlasztást. Ahogy azért sem, hogy ugyanez a KGBéla az orosz agressziót követő orosz népszavazást megfigyelőként legitimálta a krími félsziget erőszakos elcsatolása után.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Magyarországon több különböző formában is létrejöttek félkatonai kirekesztő, szélsőséges szervezetek, melyek számtalan honfitársunknak okoztak fájdalmat, rettegést, megaláztatást és több esetben szörnyű tragédiát. Sem a hatvannégyvármegyemozgalomért, sem a betyárseregért, sem a magyar gárda bármely formájáért.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy megtévesztettek számtalan magyar választópolgárt a néppártosodó kommunikációval, miközben az elnökváltás után azonnal kiderült, hogy két erőközpont tudott körvonalazódni a párt vezetésében: Toroczkai László és Sneider Tamás körül. Nyilván mindketten az őszinte néppártosodás élharcosaiként erősödhettek elnök-aspiránsokká...
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy korábban Benke László zsidóellenessége odáig süllyedt, hogy Schweitzer József megemlékezésén nem volt hajlandó felállni a többi képviselővel.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Ózd jobbikos polgármestere - Janiczák Dávid Hitlernek öltözött elmebetegekkel "szelfizgetett", és undorító szexista szövegekkel próbálta zsarolni beosztottját.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Ásotthalmon alapvető emberi jogokat korlátozó helyi rendeleteket léptetett életbe az akkor még jobbikos polgármester - Toroczkai László.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Érpatak korábbi jobbikos polgármesterének, Orosz Mihály Zoltán emberhez méltatlan viselkedéséhez támogatóan asszisztált.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy a különböző jobbikos rendezvényeken, koncerteken valahogy rendszeresen előkerülnek vaskeresztes, horogkeresztes, vagy akár SS-jelzésű ruhák, zászlók és bőrfelületek.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy a füzesabonyi Hajnády Kristóf Auschwitzban a kezével "Victory" -vagyis "győzelem"- jelet formált egy fotó kedvéért.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy 2015 első magyar csecsemőjét - Rácz Péter Rikárdót - rögtön minősíthetetlen rasszista és nacionalista kijelentésekkel "üdvözölték" a nagyvilágban.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Szávay István sokáig nem mondott le képviselői tisztségeiről minősíthetetlen szavai ellenére sem, ahogy azért sem, hogy egyáltalán a Parlamentbe juttatott egy ilyen képviselőt. Szávay vagy ténylegesen bántalmazott egy zsidó nőt, és erre még büszke is volt, vagy egy zsidó nő bántalmazását hazudva próbálta magát jobb színben feltüntetni. Mindkét esetben indokoltnak tartanám a sűrű bocsánatkéréseket és az egyértelmű elhatárolódást is.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy a melegeket rendszerint deviánsoknak bélyegezte.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Zagyva György Gyula kirohanásaihoz, zsidózásához médiafelületet és parlamenti mandátumot biztosított.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Apáti István, Zagyva György Gyulával és Toroczkai Lászlóval több esetben vígan ecsetelhette nyilvánosan a roma honfitársaink elleni erőszak általuk vélt szükségességét, valamint az általuk szintén nagyon jó ötletnek tartott célzott kémiai kasztrálást is.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy Magvasi Adrián kezében olyan médiafelületek jöttek létre, melyeknek minden egyes karaktere megtestesíti a szélsőjobboldaliság összes létező vetületét.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy az ex-Mészáros - Simicska Lajos közpénzből harácsolt vagyonát minden erkölcsi dilemma nélkül fordította a szervezet fejlesztésére, és kampányolásra.
  • A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért, hogy a 2018-as országgyűlési választási kampányban néppártosodást kommunikáltak, miközben soraikban tudták a vállalhatatlan Mi Hazánk teljes tagságát, hogy annak vezetője - Toroczkai László egyfajta cinkos összekacsintásként 64. helyen szerepelt a Jobbik listáján.
  • És a Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért sem, hogy elnökké választotta Sneider Tamást, egy volt skinhead-vezért.

 

Nyilván a sor még sokáig folytatható lenne, de talán az már ennyi alapján is érthető, ha azt mondom: Sneider leváltása (ha egyáltalán történik valaha ilyen) önmagában semminek sem lesz a bizonyítéka, sem a cáfolata.

Ahhoz, hogy a Jobbikot valódi néppártnak tekintsem, és egyáltalán elkezdjek gondolkodni valaha is a nagyon pontosan körülhatárolható ügyeken túl, bármilyen szintű választási együttműködésben velük, elképesztően sok konkrét lépést kellene még lássak.

Jelenleg nem tudom értelmezni sem, hogy egy demokratikus keretekben gondolkodó politikusnak hogyan juthat eszébe egy ilyen szervezettel bármilyen típusú választási együttműködés. Budapesti, liberális főpolgármester-jelöltként nem esik nehezemre kijelenteni, hogy a jelenleg látható Jobbikkal én nem fogok választási együttműködésről még egyeztetni sem. A világ egyik legszebb fővárosában, egy európai uniós tagállam központjában, ahol a sokszínűség szerves része a mindennapoknak, a kultúrának, a szokásoknak, a történelemnek, nem lehet helye a szélsőjobboldali ideológiának a város vezetésében. Ott, ahol a holokauszt áldozatainak testvérei, gyermekei, unokái a mai napig ugyanazokon az utcákon járnak, mint ahol hozzátartozóikat kivégezték, vagy ahonnan elhurcolták, nem lehetünk toleránsak a náci ideológia mai követőivel szemben. Abban a városban, ami mintaként szolgál az egész ország számára, ahol a magyar trendek legnagyobb része elindul, nem lehet elvek nélkül, pusztán taktikai alapon politizálni. Budapest ennél sokkal többet érdemel. Budapest és a budapesti polgárok sokkal többet érdemelnek egy fideszes, állampárti helytartónál, de sokkal többet érdemelnek egy elvtelen ellenzéki taktikázásnál is. Egyszerűen tudom, hogy Budapest városvezetésében nincs helye semmilyen a szélsőségeknek. Abban most csak bízni tudok, hogy idővel a többi demokratikus jelölt is megérti, mennyire fontos egyenes derékkal meghúzni az erkölcsi határokat, és azokat semmi esetben sem átlépni. Igen, szerintem a taktikai érveknél is sokkal fontosabb.

Egyébként meggyőződésem, hogy annyira egyértelműen a szélsőjobboldaliságra épült a Jobbik, hogy ha az alapokon fognak valaha változtatni, akkor az valami egészen más pártot fog eredményezni. Nekem mondjuk ez a Jobbik nem fog hiányozni akkor sem.

 Mindezek alapján viszont lenne egy kérésem:

Ha ez a Jobbik egyszer valóban elindul a néppártosodás útján, és tényleg minden vadhajtását szisztematikusan lenyirbálja, akkor az utolsó ilyen vadhajtást megkérem: távozás előtt oltsa le a lámpát! Köszönöm.

Sermer Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnefeledd.blog.hu/api/trackback/id/tr4014613302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2019.02.08. 08:33:30

24 pontban sorol. Én pedig ezzel a történettel válaszolok! :" Ismeretes egy történet a briski rabbiról, aki egy alkalommal vonaton, szerény körülmények között utazott hazafelé. Egy fülkén kellett osztoznia egy csoport durva lelkületű, kártyázó zsidóval. A társaság egy tagja, akit zavart a rabbi tartózkodó viselkedése, azt követelte tőle, hogy vagy szálljon be a játékba, vagy hagyja el a fülkét. Amikor a rabbi nem tett eleget a követelésnek, a fickó erőnek erejével eltávolította őt a vonatfülkéből.

Amikor aztán a vonat megérkezett Briskbe, ahol a tettes is leszállt, megdöbbenve látta azt a tolongó sokaságot, akik kijöttek fogadni a rabbijukat. Megszégyenülten rohant oda a rabbihoz bocsánatot kérni, de az megtagadta tőle a bocsánatot. Nyugtot nem lelvén, újra meg újra próbálkozott. Végül kapcsolatba lépett a rabbi fiával, és neki esedezett, hogy találjon valami módot arra, hogy feloldozást nyerjen az apjától.

A fiú, akit meglepett apjának ez a rá cseppet sem jellemző viselkedése, megígérte, hogy mindent megtesz, amit csak lehetséges. Látogatást tett az apjánál, és elkezdett vele a megbocsátásra vonatkozó jogszabályokról beszélgetni. Beszélgetésükben érintették azt a szabályt is, amely szerint az ember nem utasíthat el olyasvalakit, aki már legalább háromszor kérte a bocsánatát. Megragadva ezt a végszót, a fiú azt kérdezte az apjától: „És mi a helyzet X.Y.-nal, ő már számos alkalommal bocsánatot kért tőled; te mégis megtagadtad tőle a bocsánatot?”

Az apja erre így felelt: „Ja, ő? Neki én nem tudok megbocsátani, mivel nem engem, a briski rabbit sértett meg; ő azt az egyszerű zsidót sértette meg, akinek engem vélt. Kérjen hát bocsánatot egy egyszerű zsidótó" zsido.com/fejezetek/jom-kipur-meg-kell-e-bocsatanunk-a-naciknak/ Kitől is kérje a bocsánatot ? és ki? és miféle formában? Ha a jobbik a fidesz elllenzéke a cetraális erőtér jobb oldaláról

Lilla50 2019.02.08. 08:51:50

Még egy megjegyzés: a jobbik bevállalta a fasiszta elveket -- a haza felemelésével heroizál-- Magyarország a magyaroké szlogennel--(igaz Orbán pedig az Európa az európaiaké szlogennel :( ) Ha mind megtenné, hogy feladja az elveit , akkor feladná önmagát. A többinek az a feladata lett volna/lenne, hogy felmutassa abban a fajelméletes gondolkodás természetét-- de arról csönd van-- Akkor a felszínt meg minek kapirgálni ezredszer-- Attól nem demokratikus a jobbik, mert a gondolkodásmódja nem teszi lehetővé--- csakhogy az a gondolkodásmód már harmadszor eredményezett 2/3-ot-- és az nem a jobbik/fidesz hibája! Kirekesztés elhatárolódás az amúgy is a lecsúszástól félő támogatóik körét nem csökkenti. Meg kéne végre érteni, hogy nem jó módszer a gőg! Hiába erkölcsösnek hisszük-- az életet akkor a jobbik fogja továbbvinni? és jön az újabb özönvíz?

rallus 2019.02.08. 16:43:33

Összefoghat az ellenzék a lőtéri kutyával is, hiába... Az viszont még csúfabbá teszi a leépülésüket, hogy a vezetőik anyagi túlélése érdekében bárkivel összeállnak...

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.08. 17:43:24

Orbán imádja az ilyen Sermer Ádám féléket. Aki nem fekszik össze egy választásra szennyel, ennek következtében a másik szenny (a még nagyobb) röhögve marad még 40 évig!

Szóval romkokcsmások, nincs más választásokatok mint az ellenzéki palettán mindenkivel összefogni, mert csak így csinálhattok a kétharmadból egyharmadot.

Az összefogás közös nemzeti programja pedig a fidesz maffia leváltása, elszámoltatása és ennek a pártnak, akarom monodani bünszövetkzetnek a teljes felszámolása 2026-ig. Tehát 4 év alatt le kell zavarni egy koalíciós kormányban az összes fideszes feljelentését, a közbeszerzési, trafik, kaszinó, letelepedési kötvény stb mutyik villámgyors feltárását és két év alatt a teljes fidesznek már a bíróság előtt kell állni. A pártra és háttérhatalmi szervezetzikre, strómanjaikra milliárdos gazdasági bírságokat kell kiróni, hogy a lopott birodalom minél hamarabb roppanjon össze. 2026-ra aztán már szabadlábon levő fideszes nem is lehet, ezzel ez a bünszövetkezet megszünt, onnantól kezdve szétmehet a koalíció és mindenki anyázhatja a másikat úgy mint a régi szép időkben.

Kurva nehéz lenne ezt a négy évet így kibírni egymással??????!!!!!!!!
Nekem nem.

midnightcoder2 2019.02.08. 17:43:34

Javítsatok ki ha tévednék, de nekem úgy tûnik, hogy a Jobbik a legerõsebb ellenezéki párt, miközben Sermer úr a Magyar Liberális Párt nevû, lényegében kimutathatatlan támogatottságú formáció élérõl magyarázza el, hogy õk miért nem kötnének koalíciót velük. Azt még megértem, amikor a hangya együtt dübörög az elefánntal, volt ilyen régebben is, csak akkor ott az elefántot MSZP-nek hívták, az SZDSZ pedig elég nagyvonalúan feledkezett meg a nagy testvér pufajkás múltjáról és a népirtás nehézsúlyú bajnokának számító pártcsaládról amihez eredetileg tartozott. De hogy a hangya még feltételeket is szabjon hogy mit kell az elefántnak csinálni ha a hangya segítségével akarna dübörögni, na az már a hét vicce. Orbánék legerõsebb oldala az ellenzékük...

2019.02.08. 18:58:19

„Nincs olyan taktikai megfontolás, ami miatt elfogadhatónak tudnék tartani bármilyen szélsőjobboldali megnyilvánulást.“

Amikor a cigányok azt mondják, hogy arra várnak, hogy többen legyenek és akkor elvágják a torkunkat (ugyanezt mondják az arab bevándorlók is), az szélsőjobboldali megnyilvánulás?

szepipiktor 2019.02.08. 19:08:23

Fogalmam sincs ki is a poszt szerzője, de joga van ehhez a véleményhez.
De azért ne integessünk már albán légierőhöz hasonlóan az öklünkkel, ha gyakorlatilag nem mérhető halmazba tartozunk!
És ez igaz ma már az ellenzékre is a jobbikon kívül.
Ugyanis egy társadalomban a többség dönt, és nem liberális az, aki ezt megkérdőjelezi!
Ma a fidesz és a semlegesek vannak 36-38%-on és a jobbik a 10% határán.
A 36-38% semleges ma egyarán elutasítja a fidesz és a ellenzéket is!
Ma a neoliberális (valójában neomarxista, bolsevista) szekták a világgal állnak harcba, hazánkban sink értékelhető támogatottságuk.
Ha a szerző a jobbik támogatóinál felvetette a népártos szavazókat, nem kellene azt is megírni, hogy az lmp, momentum vagy a nem mérhető liberálisok is jellemzően kaptak olyan szavazatokat, akik a nincs más alternatíva mentén szavaztak rájuk.
A későbbi időköziken meg igazolódott, a szavazók valójában el sem mennek az urnákhoz, pontosabban csak a fideszesek mennek el.
Az ellenzéki mikromozgalmak elfelejtik a legfontosabbat:
Csak társadalmi szintű, a többség számára értékelhető programmal lehet megmozdítani tömegeket. Egy mikropárt azonban azért mikro, mert csak egy mikrohalmaznak az elveit kéviseli, így bármilyen ötletük eleve nem a többségi problémát jelenti.
Tehát nem a CEU miatt kell szerveződni, hanem az oktatás tönkretétele ellen. Ja az meg jó az ellenzéknek is, hiszen ők is a klasszikus oktatást akarják lerombolni, csak nem egyház irányból, hanem a kozmopolitizmus érdekében.
Nem az egy kedvezményezett szakmai halmaz miatt kell töntetni "rabszolgatörvény", hanem a hazai vállalkozók totál ellehetlenítése ellen. De ugye a globalizált gazdaságpolitika fontosabb a mikropártoknak, így nem érdekük a hazai vállalkozásokat a multik láncába bejuttatni.
OK, elolvastuk a pontokat, de maga az elv teljesen típusidegen az országunktól.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.08. 19:12:57

Jó hír, hogy a ballibek támadják saját hasznos idiótáikat. A kisember csak egy kakaót kér.

morph on deer 2019.02.08. 20:11:36

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:
“Amikor a cigányok azt mondják, hogy arra várnak, hogy többen legyenek és akkor elvágják a torkunkat (ugyanezt mondják az arab bevándorlók is)”

Ez igen!
Nem csak a lovári megy, de az arab is?
Szép párosítás, csak gratulálni tudok a nyelvérzékedhez!
Hmmm....;)

Lilla50 2019.02.11. 08:53:54

""Egyébként meggyőződésem, hogy annyira egyértelműen a szélsőjobboldaliságra épült a Jobbik, hogy ha az alapokon fognak valaha változtatni, akkor az valami egészen más pártot fog eredményezni. Nekem mondjuk ez a Jobbik nem fog hiányozni akkor sem"" Egyébként nem! a jobbik 68 oldalas választási programja fasiszta, de nem szélsőséges. Erősen rendpárti , de nem náci( amit ma értünk ezen a hangsoron, mert egyébként a náci = nemzeti szocialista, hogy kavarcoljunk tovább) Szóval tiszta fogalmakat! Akkor majd hitelesek lesznek a szavak is!
süti beállítások módosítása