Szabad Ne Feledd

Szabad Ne Feledd

Chladek Tibor: Az elhibázott tánclépés avagy a meg nem értett atyai pofon

2019. március 16. - chladektibor

Március 20-án döntés születhet az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárásáról, de legalábbis tagságának felfüggesztéséről. Az évek óta itthon Brüsszel-ellenes jelszavakat szajkózó EU-kritikus népvezér és a nyugat-európai politikai térben az EU óvatos megreformálásában alakító szerepet magára vállalni akaró felelős államférfi kettős és egymásnak homlokegyenest ellentmondó politikai karakterei között eddig sikeresen pávatáncot járó magyar miniszterelnök súlyosan elhibázta a legutóbbi tánclépéseit, amelynek mind az európai, mind pedig a magyarországi belpolitikai térben komoly következményei lehetnek.

a_000_par8262536_europress_eza-1024x576.jpg

Pár héttel az Európai Parlamenti választások előtt a magyarországi kormánypártok imponáló magabiztossággal várhatták a voksolás napját. Ebben számos tényező közrejátszott: saját szavazótáboruk elkötelezettsége és mobilizálhatósága, a kormánypárti médiamonopólium, a politikailag el nem kötelezett szavazók várható passzivitása, a Jobbikot sem kiköpni sem lenyelni nem tudó demokratikus ellenzéki pártok megosztottsága egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség legalább 13, optimistább becslések szerint akár 14-15 EP-képviselői mandátum elnyerésével számolhatott.

Éppen ezért tűnhetett már megkezdésekor teljesen indokolatlan lépésnek az újabb Brüsszel-ellenes hisztériakampány, a Soros György és Jean-Claude Juncker portréival illusztrált EU-ellenes plakátok kihelyezése, és az újabb - egyébiránt közpénzből, kormányzati tájékoztatás címen finanszírozott - minden magyar állampolgárhoz eljuttatott miniszterelnöki levelek, amelyek nyilvánvalóan a kormánypártok EP-kampányának alkotóelemei voltak.

Azok az okok, amelyek miatt a Fidesz kizárása napjainkban napirendre került - így például a CEU ügy, a Sargentini-jelentés, továbbá az alkotmányosság és a sajtószabadság, valamint számos más európai alapértéknek a semmibevétele - már évekkel ezelőtt indokolta volna a kormánypárt EPP-tagságának felülvizsgálatát. Az Európai Néppárt számára azonban mindeddig érdekében állt a lázadozó partner maga mellett tartása, hiszen a magyarországi közéletet uraló Fidesztől nagy biztonsággal várható EP-mandátumok az EPP frakciójának létszámát gyarapították volna. Eörsi Mátyás a HVG-ben megjelent, "Miként zárnak ki egy pártot a nemzetközi pártcsaládjából? Kérdezzék Orbánt!" c. kiváló cikkében már február 25-én megírta, hogy egy pártot sem zárnak ki azért egy európai pártszövetségből, mert belpolitikai szinten vállalhatatlanul cselekszik - példaképpen hozta fel erre a Jörg Haider-féle osztrák Szabadságpárt tagságát a Liberális Internacionáléban (!) - azonban ha egy tagpárt vezetője saját politikai közössége európai szintű vezetőit támadja, akkor bizonyosan betelik a pohár.

Orbán Viktor a Brüsszel-ellenes plakátkampánnyal páros lábbal szállt bele az Európai Bizottság jelenlegi, az EPP által jelölt elnökébe, Jean-Claude Junckerbe, ezzel átlépett egy vörös vonalat - ráadásul teljesen indokolatlanul és szükségszerűtlenül. "Ez több mint bűn, hiba" - mondaná erre Louis Antoine Henri de Bourbon-Condé.

Mindemellett az elmúlt években tapaszalt orbáni politika általános elutasítottságot vont maga után a művelt nyugaton (sajnos csak ott, itt Európa boldogtalanabbik felén, így Magyarországon még nem, Németh László nagyon találóan fogalmazta meg, hogy: "Európa kelet felé lejt"), és nem kizárólag az európai szocialistákhoz vagy liberálisokhoz tartozó pártok támogatói esetében, de már a polgári, jobbközép EPP pártcsaládhoz tartozó politikai formációk támogatói körében is. A választási matematika alapján az Európai Néppárt már több szavazót - és ezáltal több várható mandátumot - veszít a más tagállamokban lévő európai tagpártjai szimpatizánsainak köréből ha következmények nélkül hagyja az Orbán-kormány belpolitikai intézkedéseit, mint amennyit a Fidesz Magyarországról biztosítani tud. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a Fidesz esetleges kizárásának híre Európa-szerte növelte az EPP-támogatottságát. Tényekkel és számokkal pedig nem érdemes vitatkozni, ezért az elvek figyelembevételével már évekkel ezelőtt indokolttá vált lépést a politikai racionalitás alapján a választási matematika és a kőkemény politikai érdekek figyelembevételével most, az EP-választások előtt célszerű megtennie az EPP-nek: az európai értékek damasztabroszát a kanállal evett és kézzel tunkolt pörkölt szaftjával összepecsételő, eddig is csak lenézett, műveletlen és kulturálatlan, szmokinghoz sportcipőt húzó, tahósága ellenére távoli rokonként megtűrt, korábban már nem egyszer atyai pofonokkal jobb útra téríteni szándékozott Orbán Vikor pártját és az általa képviselt politikát kiakolbólítják saját pártcsaládjukból.

Saját mandátumszámuk optimalizálása mellett erre még egy alapos indoka van az Európai Néppártnak: az Európai Parlament - szemben a magyarországi viszonyokkal - hagyományosan a két legnagyobb pártcsalád, a jobboldali EPP és a baloldali Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége közötti konszenzusos politikán alapul. Az európai jobb- és baloldal vezető pártjai közötti együttműködés lehetősége vész el ha az EPP engedi Orbán Viktornak és pártjának saját keretein belül maradását - hiszen ha már a közös elvi-ideológiai platformon lévő néppárti tagpártok támogatói és vezetői körében ilyen nagy az orbáni politika elutasítottsága, akkor nem nehéz megítélni, mi az általános vélemény a Fidesz politikájáról az európai baloldali - és persze ugyanígy az európai liberális és zöld - pártok vezetői, tagjai, támogatói körében.

Hihetnénk azt, hogy ez egy tudatos stratégia a magyarországi kormány részéről, de tévednénk. A tudatosság helyett kapkodás és káosz követte az EPP biztosítékait is kiverő agresszív kampányt: a kizárólag Manfred Weber várható útvonaláról az éj leple alatt sunyin letakart plakátok, a hűtlenség szimbólumként ismert mém-páros felhasználásával propagált családtámogatási üzenet - amely nyomán az ország ismét világszerte nevetségessé vált -, a valódi bocsánatkérés nélküli bocsánatkérő levél a Fidesz kizárását követelő tagpártoknak egyaránt azt jelzik: az Európai Néppárttal való szakítás nem tudatos politikai stratégia, hanem egy teljesen váratlan politikai konfliktus Orbán Viktor számára, aki eddig azt hihette, hogy az általa a Néppárt számára biztosított 13-15 EP-mandátum elég nyomatékot és zsarolási potenciált nyújt neki arra, hogy kénye-kedve szerint cselekedjen Magyarországon. Mára bizonyossá vált: tévedett. 

A kormányzati kapkodás és káosz csak következménye mindannak, amit a jelen írás elején kifejtettek miatt eleve teljes joggal indokolatlannak és kontraproduktívnak tartott Brüsszel-ellenes kampány indított meg. Egy ismert körülmények miatt eleve győztes választás előtt agresszív kampánnyal magunkra haragítani az érdekből eddig megtűrő szövetségest akkora hiba, ami csak két dolgoz jelezhet: vagy a miniszterelnök vesztette el végleg a realitásérzékét annak okán, hogy az európai politikai hadszíntér lényegesen komplexebb mint a magyarországi, s így nagy volt rá a kabát, avagy a miniszterelnököt és a kormányt körülvevő kommunikációért felelős stáb bár végtelenül hűséges ugyanakkor szakmailag totálisan inkompetens személyekből áll. Ez a túltolt bicikli avagy az ágyúval verébre lövés tipikus esete, ekkora politikai kommunikációs hibát a miniszterelnök sem hagyhat személyi konzekvenciák nélkül.

Egy azonban bizonyos: ha a Fidesz kikerül az EP legnagyobb pártcsaládjából, az EPP-ből, csatlakozhat bármely kisebb jobboldali vagy szélsőjobboldali európai pártszövetséghez, az általa kiküldött képviselőknek akkora súlyuk és szavuk lesz az Európai Parlamentben és akkora hatást tudnak csak gyakorolni az európai politika alakítására, mint a Mi Hazánk Mozgalom szélsőjobboldali képviselői, függetlenként ülve a Magyar Országgyűlésben. Amennyiben az EPP kizárja vagy legalábbis felfüggeszti a Fideszt, akkor nyerjen akárhány mandátumot is a májusi EP-választáson, az európai politika porondján mindenképpen marginalizálódik és ezáltal vereséget szenved - s emiatt sem Soros Györgyöt, sem a magyarországi ellenzéket, sem a Lenin-idézettel hasznos idiótáknak nevezett EPP-tagpártok vezetőit, hanem kizárólag saját ostobaságát okolhatja.

 

Chladek Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnefeledd.blog.hu/api/trackback/id/tr3314692584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2019.03.17. 12:41:19

Te jo eg, Orban megint megbukott? Ez keddenkent esedekes.

midnightcoder2 2019.03.17. 13:09:15

A magyar belpolitikában annak sem lenne jelentõsége, ha kizárnák a néppártból Orbánékat, max. picit még jobban utálja a nép az ellenzéket, ergo még nagyobb lesz a támogatásuk. Orbánék viszont okosabban tették volna, ha maguktól lépnek ki. Európa jövõje nem a Néppárt vagy a balliberósok, hanem a "szélsõ" jobb.

Blogolo Blogi 2019.03.17. 13:58:56

@Willkommenskultur: Ezt nem szabad bukásként értelmezni, egyáltalán túlértékelni. Az egész csak arról szól, hogy a helyére kerülnek dolgok.

Fülig José 2019.03.17. 13:59:09

@Willkommenskultur: te szegény hülye, hát minden hétvégén te melózol...? ej-ej...

Fülig José 2019.03.17. 14:02:30

@midnightcoder2: nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye? te még hiszel a nyugat bukásàban ( mióta is hallgatom, nna várjcsak... 60 éve...?), meg a széljobb sikerében, mi? pláne a tajparaszt, szuperiskolázatlan, nyomorból óbégató magyar jobboldal sikerében? szegény...

19540511 2019.03.17. 14:22:33

@midnightcoder2: Vigasztald csak magad, mást úgysem tehetsz. Savanyú a szőlő, mi? Vajon Putyin mit fog ehhez szólni?

nyiktonyeatszusztvujet 2019.03.17. 14:36:49

Jajjjaj ,Viktor ,megint megbuktunk...

C. Robert 2019.03.17. 14:49:18

Én inkább úgy látom, hogy Orbán csalta csapdába a Néppártot, mert most már akár kizárják, akár bent tartják, az mindenképpen jelentős szavazatveszteséget hoz nekik európai szinten (még ha a mostani közvéleménykutatások mást is mutatnak). Itthonról meg hoz a Fidesznek 17-18 EP-képviselői helyet a béna ellenzék statisztálásával/asszisztenciájával. És az új EP-ben teljesen más lesz a leosztás, mint ami eddig volt.

nyerafidesz 2019.03.17. 14:55:14

Mer' aztán kurvára érdekli a magyar választókat, hogy a Fidesz melyik frakcióban csücsül az EP-ben...

Boar. 2019.03.17. 15:17:39

@midnightcoder2: "picit még jobban utálja a nép az ellenzéket"
Kis hülyém, a nép többsége az már az ellenzék...

szepipiktor 2019.03.17. 15:46:55

@Boar.: NE HAZUDJ!
A ma már 40%-ot ütő passzív, pártnélküli halmaz nem az ellenzék.
Ha titeket szeretne ez a sok millió ember, akkor nyertetek volna a választáson.
De a valódi többség ma nem akarja egyik politikai pártot, mozgalmat sem.

szepipiktor 2019.03.17. 15:57:32

Gyakorlatilag értelmetlen azon izgulni, hogy a fidesz hova kerül.
Ma, a fejlett világ egészére érvényes a szélsőjobb rohamos téárnyerése, de ennek nem az orbán-félék vagy a jobbik-félék tehetnek, hanem a újraéledő neomarxista, bolsevik alapú balliberális mozgalmak, az aktivista szervezetek. Akik tagadják a nemzetállamisáégot, a történelmi és evolúciós hagyományokat, értékeket.
Minden civilizált államban az áéllampolgárok szeretik az országukat, a nyelvüket, a történelmüket, szeretik a családjukat, a gyermekeiket, unokáikat.
Ezt nem az orbánfélék generálják, ők csak ügyes polulista stílussal meglovagolják azt.
A hangos másik oldal, és idesorolhatjuk a sokadszor leszerepelt baloldalt is, azonban olyan alternatívát ajánl, ami ellentétes a társadalmi alapokkal.
Persze aki nem vonul dudaszóra, az nacionalista, szélsőjobbos, nálunk orbánbérenc.
Pedig nem az, csupán úgy szeretne élni, ahogy neki tetszik! (Ez lenne a valódi libearlizmus...)
De ehelyett interneten toborzott mindenféle mozgalmak akarják demokráciának hazudott kisebbségi terveiket ráerőszakolni az egész világra.
Most ezt a harcot látjuk, a polulisták ügyesen kihasználják ezeket a magas labdákat, a "nép" feje felett dörögnek a villámok.
Ha a csútiékat kivágják a néppártból, attól még nem a másik oldal fog többséget szerezni, hiszen a jobb és szélsőjobb bármikor tud közösen szavazni.
A társadalmakat gyakorlatilag magára hagyták szinte mindenhol, és ebbe az űrbe igyekszik a szélsőjobb.
programot, alternatívát kellene felmutatni, és nem az állampolgárokat sértegetni, gyalázni, ha más módon gondolkodnak (Ugye nem kellene az összes nőt lekurvázni, letenyészállatozni egy aktuálpolitikai cél miatt! Ez minden csak nem liberális és nem demokrata viselkedés)
Valamikor volt az országban normális ellenék, megfelelő startégiával.
Ma fészbúk generáció amerikai egyetankönyvekből politizál, a terbeiket világgákürtölik, lufieregetés a retorika alapja. ez nem ellenzéki viselkedés, ezzel az egész országot áldozzák be az egyéni kicsinyes céljaik miatt.

nemecsekerno_007 2019.03.17. 16:02:47

Meglátjuk... A többi európai választónak is elege van már az EU idióta vezetéséből, akik annyit tudnak, hogy meghatározzák az uborka görbületét...

nemecsekerno_007 2019.03.17. 16:05:04

Egyébként az egyik politológus mondott egy érdekeset.

Eddig a brüsszeli bürokraták kitaláltak valamit, az EP megszavazta, aztán a kelet-európai országok kb. végrehajtották.
Most, hogy a kelet-európaiak tesznek javaslatokat, ezzel nem igazán tudnak mit kezdeni. Talán megváltozik a viszony kelet és nyugat közt....

enrikokaruszo 2019.03.17. 16:06:17

nem gondolnám erős pozíciónak egy olyan közösségben ülni. amelynek céljai egyre kevésbé esnek egybe a miénkkel
le kell lépni, erős üzenettel szövetségeseket keresni

Larry Silverstein 2019.03.17. 16:07:33

Ha esetleg nem a seggeteket bamulnatok, akkor nem a szokasos dolgok kovetkeznenek.

szokasos dolgok=orban szarranyeri magat, ti meg majd nyuszitetek vmi mi vagyunk a tobbseg tuntetesen par dkssal, ha jo lesz az ido

szaa nal mas

törppicur 2019.03.17. 16:36:42

@Boar.: mivel tisztán listás szavazás lesz szerinted az ellenzék nevű párt kapja a legtöbb szavazatot és így legalább 12 mandátumot?
Elárulom neked - ellenzék nevű párt eddig nem regisztrált

Narancsos kommunizmus 2019.03.17. 16:42:28

Az Unió nélkül Orbán már börtönbe zárta volna az összes ellenzékit, ahogy Putyintól és Erdogantól látja. Ostoba nép meg tapsol neki, ahogy Kádárnak tette. A többség pedig csak tűri, hogy naponta Mészárosék elteszi a Nemzet vagyonát. Már Belgrádban is többet ér a demokrácia, mint nálunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.17. 16:42:56

Weber féle másodpercemberek csak ne pofozgassanak. Ürüljenek, ha ki tudják egyedül törölni a saját seggüket.

Larry Silverstein 2019.03.17. 16:46:37

@Narancsos kommunizmus: Mondjuk gondoljuk at milye szar is lenne a nemzetnek, ha Ferko, HAthazy es kunhallmi doktorno bortonben rohadnanak...

ja, nemis, eszre se vennek

Billy Hill 2019.03.17. 17:23:53

Ez is megérdemelne egy hiperlinket a szövegben, hogy könnyebb legyen megalálni: "Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a Fidesz esetleges kizárásának híre Európa-szerte növelte az EPP-támogatottságát."

röf 2019.03.17. 17:32:07

Ez a heterogén "nép" párt ebben a felállásban bukja a többségi pozíciót.
Webert csak jobbhíján támogatja Orbán, valójában katasztrófa az a manus.
Asszem a választások után megalakul egy normális jobboldali frakció a Fidesszel együtt.
Az meg baromi lényegtelen, hogy 20-án mit döntenek.
Orbán jól taktikázik.

Spiritmonger 2019.03.17. 17:43:07

@Willkommenskultur: hányszor mondjam még, Orbán minden nap megbukik, kivéve kedden, amikor kétszer is.

Spiritmonger 2019.03.17. 17:46:30

@Boar.: jó lenne ezt hinni, mi?
az összellemnzéki tüntetések létszámán látszik, hogy az istenadta népnek alapvetően bejön a fidesz-kormány és Orbán Viktor is. Persze, a Nagykörúton belül nem ez az általános hozzáállás, de ti ott kevesen vagytok, mi pedig sokan. a demokrácia nevű játékban alap, hogy 1 embernek egy szavazata van, és mindenki szavazata egyenlő. És bizony, 2006 ősze óta folyamatosan seggből-szájba rak titeket Orbán. És a jó hír az, hogy ez így is folytatódik még legalább ennyi ideig.

rallus 2019.03.17. 17:54:53

Orbánnak nem kellett volna a méltán népszerű és a rettenetes isiásszal Héroszként küzdő Junckert megtámadni, hiszen az ő vezetése alatt sosem látott sikereket ért el az EU. Ma már Európa népei őszinte tisztelettel tekintenek az EU bürokratáinak munkájára és talán már csak az elmaradott, nacionalista, bevándorlás ellenes országokban fordul elő egy-egy görbe uborka...

törppicur 2019.03.17. 18:04:12

Kedves poszter
A felvezetőd 2/3-a kb brüsszel tekintélyelvuségének megszegését tekinti fő hibának- miközben Orbánt tartjátok diktátornak
Kettős-e a mérce

Boar. 2019.03.17. 18:14:59

@Spiritmonger: Tudod majom, amíg a gazdádnak az a szlogene, hogy aki nem vele van, az ellene, valamint az a tény, hogy '18-ban a választási csalások és a berángatott valós vagy valótlan határon túli szavazatok együttesen sem voltak elegendőek arra, hogy a voksok felét begyűjtsétek, elég hülye dolog arra hivatkozni, hogy a fidesz szavazók többen vannak, mint a többiek.
És azóta a felcsúti kancigánynak sikerül még magára haragítani pár társadalmi réteget.
Úgyhogy elmehettek a kurva anyátokba...

Boar. 2019.03.17. 18:17:12

@törppicur: Kisköcsög, a tagállamok konszenzusán alapuló szabályok betartatása szerinted ekvivalens egy autokrata elmebeteg hagymázas álmainak a társadalomra kényszerítésével?

Jakab.gipsz 2019.03.17. 18:20:59

@Boar.: Te menj valahová, azért mert már megint hazudsz, a Fidesz-KNDP kormány több szavazatot kapott mint Macron a bankár fiú, aki ma a saját népét löveti.

Boar. 2019.03.17. 18:23:13

@Jakab.gipsz: Baszodanyádat te ruszki majom, el is olvastad amit írtam? Ja nem. Akkor takarodj...

enrikokaruszo 2019.03.17. 18:24:24

@Boar.: melyik szabályra gondolsz? írd mellé légy szíves, mikor, hol, és kik szavazták meg, köszi

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 18:48:17

@szepipiktor: téves. A nemzeti alapon politizáló jobboldal csak addig tart össze, amíg kisebbségben van, ha az EU jövőjét a szélsőjobb narratívája határozza meg, akkor az egy szétesett Európa, ahol Magyarország annyira erős, mint Burkina-Faso.
Ha a franciákat, olaszokat kérdezed, a halálba kívánják a magyart, vele együtt Orbánt, hisz nacionalisták.
Nagy szopás lesz, ha győz Orbán...és csapata.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 18:53:35

@szepipiktor: iegyébként igazad van, nem kéne le tenyészállatozni a nőket. Ahogy a kdnp és fidesz tette....gyorsan felejtesz.

okleveles naiv 2019.03.17. 18:54:01

Ha ellenzékiként (eh, mintha itt lenne ellenzék) sem hiszem el, h ebből szotyi basának bármi baja lesz, akkor a fityiszesek a hasukat fogva rühögnek rajta...
Most komolyan, ugyanazt csinálja, amit eddig. Beszól, hazudozik, egészen addig, amíg valaki rá nem néz szigorúan az EU-ból. Akkor el sem pirulva azt hazudja, h nem fog többször beszólni és hazudni, amit az idióta nyugatiak sokadszor is elhisznek neki.
Lezajlik a választás, megválasztják a jelöltjeit, utána pedig ismét elszabadul a hazudozós sorosozós hazugságpokol, még durvábban, mint eddig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 18:56:05

@Spiritmonger: te, a legutóbbi választáson mennyi szavazatot kapott ez a szlovák jogásznő, aki most nyerni fog?
A szerbeknél mennyi volt a támogatottsága a most balhézó szélsőjobbnak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.17. 19:19:11

Ahszthakurva!Mi van gyerekek!Ma mindenki túlórázik?Ma tartjátok a kommunista szombatot?
Ez most benne van a 400 órában vagy azon túl önkéntesen nyomjátok?:))

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2019.03.17. 19:41:19

@Jakab.gipsz: Nem döglöttél még meg, hogy baszd szájba halott kurva anyádat a ravatalán szar ruszki bérenc hazaáruló fasszopó geci! ?

Larry Silverstein 2019.03.17. 19:49:28

@Igazamvanvagyigazamvan?: A szlovak jogaszno kozt. elnok lesz, nulla befolyassal. A mostani szlovak elnokrol se tudod, hogy hivjak.

A szerbeknel atomstabil a kormany, hasonlo a tamogatottsaga Orbanehoz. Par sorosista sipos betort a koztv-be, de csalodniuk kellett, nem lottek ki a szemuket, amikor kihajitottak oket.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.03.17. 19:57:08

@rallus: "bevándorlás ellenes országokban fordul elő egy-egy görbe uborka..."

Figyelj te húgyagyú náci, ha a bevándorlókat az EU országok holnap hazab.sznák, akkor orbánhoz holnapután 1 millió migri magyar menne lámpavassal megköszönni a mocskos náci propagandáját.

Larry Silverstein 2019.03.17. 20:09:51

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "akkor orbánhoz holnapután 1 millió migri magyar menne lámpavassal megköszönni a mocskos náci propagandáját."

hacsaknem

a Fidesz a szavazatok 98%-at szerezte meg a hataron tuliak kozott

enrikokaruszo 2019.03.17. 20:25:18

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: tanulságos, ahogy a dolgozó európaiakat megpróbálod összemosni a kávézóban dohányozgató afrikaiakkal

ember100 2019.03.17. 20:26:10

@nemecsekerno_007:
Helló !

Te el is hiszed amit írsz ?
Az EP ben mindenki szavaz és egyenlő értékkel , még akkor is ha pl. Németországban 80 millióan vannak.
A Fényességes Vezető is szavaz .Tudod ez egy csapat és nem lehet csak a jó dolgokat kivenni a rosszakat meg elhagyni.
Ez olyan magyar szokás lehet .

ember100 2019.03.17. 20:41:31

@röf:
Helló !

Remélem nem lesz igazad :)
Ha TÉNYLEG jobboldali vezetés lesz akkor az azt jelenti hogy mindenhol nacionalista kormányok lesznek és akkor a sorrend francia , német , olasz .... és mi magyarok a 10 milliós országunkkal sehol NEM leszünk.
Mert az különbözteti meg a liberális internacionalistát a jobboldali nacionalistától hogy más érdekeit is nézi , figyelembe veszi.
Ha minket nem érdekel senki akkor miért szeretnénk hogy mást érdekeljen a mi nyomorunk ?

nemecsekerno_007 2019.03.17. 20:44:22

@ember100: ?

Meglátjuk. Az se rossz, hogy egy őskommunista unokája indul az EP választáson.
Egy olyan kommunistáé aki embereket végeztetett ki és a rendszer egyik oszlopa volt......

nemecsekerno_007 2019.03.17. 20:45:44

@ember100: ez aztán az elmélet... :))))))

BiG74 Bodri 2019.03.17. 20:46:19

Elhibázott tánclépés?
Már megint hülyének nézzük a vitya bagázst? Megint a fal adja majd a másikat, aztán lehet elemezgetni!

AK76 2019.03.17. 20:56:54

@Boar.: Ne szűkölj már te nyomorék, ki lehetett menni a dekás-dzsobbikos-maszopos 15.-ei dzsemborira megmutatni mennyire elegetek van a szarfideszből', ki a fasz tiltotta meg az elégedetlen millióknak?
Elmeséljem hogy lesz, köcsög?
A fidesz letarolja az EP-s választás hazai részét, az összefosás elkullog az ilyen tetű blogokra mint ez is, O1G-zni, meg csalást, hamisítást, brüsszelsegíccs' buziságokat böfögni, majd jelképesen felvonulnak mind az 1238 követőjükkel valami téren, hatan lezárják három percre a Lánc Hidat, kunhalmi eltéved és teliveri a Four Seasons üvegajtaját, hadházy összevizeli magát valami break mutatvány közben, a maszopos harcikoca könnyeit hullajtja, aztán megígérik hogy szeptemberben perszehogy' mindenhol győzni fognak, mert majd Márky-Zay, meg a dicsőséges Szombathelyiek megmutatják.
Az EPP meg már most is le van szarva.

törppicur 2019.03.17. 21:15:03

@Boar.: olvass is ne csak irj - föleg nem ilyen butaságokat
Poszter mester több bemezdesben irta le, hogy a fő baj az, hogy Orban megsértette Juncker tekintelyet, meg gatolja Weber szavazatoptimalizálását a hatalom megszerzése érdekében
B meg, mi ez ha nem a tekintélyelvűség maga, ráadásul több áttételen át kijelölt mikiegerek révén
Orbánt és pártját itthon megválasztották, a két mikiegeret meg odatolja egy olyan konglomerátum, amelyik a poszter szerint is csak szavazatoptimalizálás eredményeként létezik
Akkor most ki az akarnok, nem demokrata tekintélyelvű megélherési politikus?
Ha megbocsátod, a másként gondolkodó nemi identitású fajtádra nem térek ki, te is hagyd az enyémet

Szkáábí 2019.03.17. 21:19:21

Sztálin 1x a vatikánra utalva kérdezte a Pápát vajon hány hadosztálya van (amivel védi az erdekeit) ? Na mkst Brüsszelnek hány hadosztálya van? Azaz miert is kell úgy táncolni mint a szélsőségesen elhülyült liberálbolsi alkesz isiászos vicctanodákban képzett lófaszjozefínák diktálnák?

törppicur 2019.03.17. 21:20:21

@Igazamvanvagyigazamvan?: a szlovák eset miatt fog valamelyik ellenzéki szabadcsapat 15 mandátumot szerezni itthon? Hogy is lesz ez és melyik?egyletet érinti ennyire pozitivan? Ja - korrupcioelleneset? Es az melyik?

exterminador 2019.03.17. 21:32:00

@Szkáábí: hát több mint nekünk, ha nehéz is felfognod.
Egyébként egy dolgot kellett volna Viktoréknak csinálni: nem beleszállni a saját pártcsaládjukba az EP-választás előtt. Olyan nehéz lett volna?
Ezt hiába próbáljátok győzelemként eladni; látszik is a propagandagépezet teljes megfutamodásán.
Először Soros-Timmermans plakátok beígérése. Aztán már azok sem.
Viktor először lehasznosidiótázza a kritikusait. Aztán bocsánatkérő levelet írogat.
A magadfajta birkáknál persze ebből is, meg minden másból is jól jön ki, ti még akkor is habzó szájjal tapsolnátok, ha mondjuk levonzana véletlenül egy atombombát Budapestre.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 21:58:25

@törppicur: @Larry Silverstein: na, akkor elmagyarázom: ha a jobboldali kormányzás oly sikeres, mint azt a NER kompatibilis fidesz fanok mondják, akkor nehezen magyarázható a térvesztése mondjuk Szlovákiában.
Ha a Viktor féle politika oly szilárd, ha mindig az az érvetek, hogy mekkora fölénnyel nyert legutóbb, akkor nehezen magyarázható egy politikai senki megjelenése mondjuk Szlovákiában. Mintha Áder fidesz általi megválasztásánál dr. Kovács Aranka nyíradonyi bírósági jegyző nyert volna.
Mellesleg az új jobb szerveződés Orbánnak zsákutca. Tudja ő is, nem is látszik a nyomulása a szélsőjobb felé.
Szerencsére Orbánnak van esze, szemben a fideszes híveivel.

Jól tudja, addig szereti őt LePen, Salvini meg a többiek, amíg van közös ellen. Ha nyernének, melyik adna pénzt a magyaroknak???
Egyik sem, hisz nacionalisták.
Orbán azt is látja, hogy a Brexit esetén pont a jobboldal veszít pozíciókat, ha nincs Brexit, akkor pedig pont az a pártcsalád marad erős, amiből kiválna. Tehát a szélsőjobb zsákutca.

exterminador 2019.03.17. 22:03:38

@Igazamvanvagyigazamvan?: nagyon úgy tűnik, hogy a jobboldali populizmus 2016-2018 között elérte a csúcsát, és lassan kezd leáldozni neki.

Larry Silverstein 2019.03.17. 22:22:16

@Igazamvanvagyigazamvan?: "ha a jobboldali kormányzás oly sikeres, mint azt a NER kompatibilis fidesz fanok mondják, akkor nehezen magyarázható a térvesztése mondjuk Szlovákiában."

szlovakiaban balos kormany van (SMER socialna demokracia a kormanypart), te idiota, bar ennek semmi jelentosege mert ugyanugy politizalnak mint Orban

Es nem ogy-i valasztasokrol van szo, hanem elnokvalasztasrol, ami a kutyat nem erdekli (tudod hogy hivjak a mostani szlovak elnokot, na hat mas is igy van vele). Amugy politikai senki a mostani elnok is, o is korrupcioellenes (melyik nem), 5 ev alatt semmit sem csinalt, de legalabb most mar nem csak korrupcio, hanem politikai gyilkossagok is vannak Szlovakiaban.

blablablabla, bolond lyukbol...

kiszoptok a valasztason rettenetesen, aztan a budapestin is, ennyi a dolgotok

Larry Silverstein 2019.03.17. 22:26:50

@exterminador: Es mibol tunik ugy? A majusin 2/3-nal is jobban fog kikapni az osszefosas.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 22:52:28

@Larry Silverstein: A Fico vezette Smer annyira szocdem, mint amennyire a fidesz fiatal és demokrata.
Mellesleg koalíció, ami kormányt alakított, mellesleg a másik tag a Szlovák Nemzeti Párt...
Hát, ez nem ment, de sebaj.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 22:53:50

@Larry Silverstein: tehát: a semmiből jött egy csaj, aki megverte a Fico támogatottját.

Larry Silverstein 2019.03.17. 22:55:07

@Igazamvanvagyigazamvan?: a mostani elnok Kiska is Fico-ellenes, azzal is kampanyolt , jelentosege ZERO

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 22:58:19

@Larry Silverstein: a kormányon lévő SNS például nacionalista, és magyarellenes. Hülyegyerek. Mert a magyarok így írják, ü-vel.

Larry Silverstein 2019.03.17. 22:59:34

@Igazamvanvagyigazamvan?: Szlovakiaban a baloldal is nemzeti, mert a hazatlan fajtadat reszben elkapartak a kert vegebe idoben, meg eladtak Hitlernek

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:00:07

@Larry Silverstein: mellesleg Orbánt nagyon érdekelte, ki lesz az államelnök. Volt korábbról rossz tapasztalata...bár lehet, Orbánt nem veszed kutyába se.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:05:55

@Larry Silverstein: most terelsz, vagy ilyen szar a memóriád?

Larry Silverstein 2019.03.17. 23:08:46

@Igazamvanvagyigazamvan?: En benne vagyok, hogy legyen egy lippsi magyar allamelnok, legalabb majd lehet azon is rohogni.

Lehetne Ignacijev CEU-ugynok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:10:30

@Larry Silverstein:A miniszter azt mondta, hogy Orbán Viktor 2017 februárjában fogja csak elkezdeni az erről szóló konzultációt, bár végeredményben persze valóban ő javasol jelöltet. Ez azért is fontos, mert Orbán Viktor sajtósa szerdán még azt állította, hogy a megválasztásban a parlamentnek van elsősorban szerepe. A fentiekből látszik, hogy ez önmagában nem igaz.

Larry Silverstein 2019.03.17. 23:13:36

@Igazamvanvagyigazamvan?: Azon izmozzatok hogy majusban meglegyen az 1/3, mert egyelore erre eselyetek nincs.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:13:36

@Larry Silverstein: ja, az előző idézet, csak azt mutatja, hogy Orbán maga választ köztársasági elnököt....látod, ennyire buta vagy, még a saját isteneddel sem vagy tisztában.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:15:57

@Larry Silverstein: szerintem lehetne Trump.
Akkor tényleg volna min röhögni.
Vagy Putyin...ja, akkor nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:18:56

@Larry Silverstein: figyelj, gyengeelméjű Ezüstkövi.
Én nem indulok. Nekem biztos nem lesz kétharmadom.
De attól, hogy sokan vagytok, még lehetsz nagyon buta.
Tudod, egyél lószart! Kétmilliárd légy nem tévedhet!

Larry Silverstein 2019.03.17. 23:21:46

@Igazamvanvagyigazamvan?: A parlamentben Orban az ur, igy o valaszt elnokot. Ilyen a demokracia.

Larry Silverstein 2019.03.17. 23:23:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: Magyarorszag duborog.

Erre csak a brusszeli alkoholistak, es a migrik jelentenek realis veszelyt, a kontraszelektalt hazai lippsik nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:36:32

@Larry Silverstein: te szellemi toprongy, a szlovák választásról beszéltünk, ahol választják, nem kinevezik az elnököt.
Azon a szellemi szinten vagy, mint birka..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.17. 23:38:40

@Larry Silverstein: a brüsszeli alkoholista visszavonul, a migrik nem jönnek.
A reális veszély az, ha az EU szétesik. Akkor nem jön több pénz...

Larry Silverstein 2019.03.17. 23:53:30

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az EU nyugodtan szeteshet, ki nem szarja le. Csak az EGKra van szukseg.

Larry Silverstein 2019.03.17. 23:54:25

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ha nalunk valaszthatnak az elnokot, akkor az elnok is Orban lenne.

De mivel az elnok tok felesleges, en betiltanam.

conchita wurst 2019.03.18. 00:03:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: A libbant fajtadnak tokmind1, hogy honnan jon a penz, 1980as evekben is allamcsodot alkottatok, meg a brusszeli penzzel a zsebben is

Ugyhogy kuss paraszt, es figyeld mit csinal egy magyar kormany!

törppicur 2019.03.18. 07:05:10

@Igazamvanvagyigazamvan?: picit sem érdekel téged, milyen valaszokat kapsz, csak nyomod az igazadat
Csak jelezzem neked, hogy abból, hogy Szlovákiában egy majdnem noname nyert nem következik az itthonitöbbség változása
A brüsszeli csoportosulások meg annyira kötődnek valamilyen elvrendszerhez mint a veszprémi kézicsapat a mgyar zászlohoz. Annak amúgy több racionalitása lenne ha a széljobb állna össze a jobboldallal mint ennek a katyvasznak. Orbán nálad lehet széljobb, de nem az, mint ahogy ultraliberálisaink sincsenek, csak butabliberálisaink
süti beállítások módosítása