Szabad Ne Feledd

Szabad Ne Feledd

Szabadai Viktor: Trianon

2019. június 04. - chladektibor

99 évvel ezelőtt ezen a napon, nagyjából ezidőtájt írták alá a békediktátumot.

img_3456.JPGSokan sokfélét összehordtak már az okokról és következményeiről, lassan 100 éve, hogy folyamatosan keressük a felelősöket, a bűnbakokat, de még mindig nem tudjuk kimondani úgy ezt az egy nevet, hogy az mindannyiunknak ugyanazt jelentse.

Sokáig gondolkodtam, mit írhatnék, aztán nagyon kedves íróm egyik legszebb könyvének sorai jutottak eszembe. Mondják e sorok el helyettem! 

"Pedig épp Kegyelmed példája mutatja, hogy a Történelem tanulsága nélkül – mikor is az időben visszatekintve, erényeinket és ballépéseinket vetjük mérlegre -­ szájunkat a forró kásával újra megégetjük.

Havasi emberek megfigyelése, miszerint a viharban eltévelyedettek akkor kerülnek végveszélybe, ha már hátrafelé sem tájékozódhatnak, mert lábuk nyomát a hó befújta."

 

[Sütő András: Nagyenyedi fügevirág]

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnefeledd.blog.hu/api/trackback/id/tr3514878576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása