Szabad Ne Feledd

Szabad Ne Feledd

Szabadai Viktor: Karácsony Gergely tévedése

2019. május 08. - B3nc3

karacsony_parkolas.jpg

„A politikai svihák rosszabb a kígyónál. A kígyó, bárhogy vagdalják össze dirib-darabra, él mindaddig, míg a napvilág rásüt, a politikai svihák pedig bármily ép legyen, csak addig él, míg a nap rá nem világít.”

[Mikszáth Kálmán: Két választás Magyarországon]

 

Mióta a Magyar Liberális Párt megnevezte főpolgármester-jelöltjét Sermer Ádám személyében, azóta gyakran hangzik el a kérdés, miért van szükség saját jelöltre a Liberálisoknak, miért nem jó ez vagy az? Ekkor az éppen aktuális liberális nyilatkozó igyekszik kimerítően elmagyarázni, milyen komoly különbségek vannak alapvető kérdések megítélésében is, ám ilyenkor érkezik a „Nagy Ellenzéki Összefogás” néhány rohamosztaga, és minden lehetséges fórumon nekilát földbe döngölni mindenkit, akinek más véleménye, egyáltalán véleménye van.

Nos, engedtessék meg, hogy egy konkrét példán is bemutatásra kerüljön, mi az, amivel a Liberálisok szakítanának, mi az, amivel a baloldal egyelőre képtelen.

A zuglói parkolóbotrány egyik legemlékezetesebb pillanata volt, mikor Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, az MSZP-P főpolgármester-jelöltje 2019. március 26-án arról beszélt az ATV stúdiójában, hogy azért kötötte meg a kerület a drágább ajánlatot, mert létezett egy MSZP-Fidesz háttérmegállapodás. A háttérmegállapodás értelmében a szocialisták és a fideszesek meg is szavazták szépen az ügyletet, így az, hogy a polgármester tartózkodott a szavazásnál, nem sokat jelentett. Megvétózni pedig nem mert Karácsony a kerület számára láthatóan hátrányos megállapodást, tartva szövetségese, az MSZP haragjától.

parkolas.jpg
A sok kínos magyarázkodás után jutott el oda Karácsony, hogy olyan javaslatot fogalmazott meg a zuglói testület számára, amely elfogadása esetén csak tovább rontotta volna az egyébként is katasztrofális helyzetet. A polgármester azzal bírt előállni, hogy az önkormányzat vegye vissza saját üzemeltetésébe a kerületi parkolást.

Értjük ugye? A kerületi svihákhad, amely eddig is gátlás nélkül szavazta meg a drágább, a zuglóiak számára kedvezőtlenebb szerződéseket, ezután már ne is írjon ki közbeszerzési pályázatokat, intézzen mindent házon belül, maradjon minden az épület falain belül. Karácsony azokra hagyná a parkolást, akik saját szavai szerint eddig is háttéralkukat kötögettek a zuglóiak kárára. Ez olyan jó ötlet, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság legutóbbi milliós büntetését is megspórolhatta volna a kerület, hiszen ha nincs közbeszerzési eljárás, nincs mit büntetni , büntetlenül odaadható lett volna az újabb  több szász millió forint pályáztatás nélkül a választott cégnek.

Láthatóan Karácsony képtelen kiszabadulni a hátteralkuk világából. Nincs bátorsága, sem  ereje elég, csak annyi, hogy ilyen egy  pillanatig kommunikációs eszközként éppen használható, egyébként teljesen értelmetlen javaslatokat fogalmazzon meg.

sermer_adam3.jpg
A háttéralkuk világa újabb háttéralkukkal nem szüntethető meg. A politikai svihák ellensége – ahogy Mikszáth is írta – a napfény. Sermer Ádám főpolgármesteri programjában pontosan ezt fogalmazta meg: nem újabb és újabb fővárosi és kerületi cégeket, átláthatatlan konglomerátumokat kell létrehozni. Ellenkezőleg! Mindent a lehető legátláthatóbbá kell tenni. Tiszta, világos feltételrendszerrel kiírt közbeszerzési eljárásokra, nyílt sisakos politikára van szükség. Minden döntés, sőt a döntések előkészítése is legyen érthető, elérhető. A döntések meghozó pedig vállalják felelősségüket.

A piac, ha hagyják működni, a legtisztítóbb hatású tud lenni. A svihák nem találja helyét a hatékonyságra, racionalizált működésre, átlátható viszonyokra épülő szabad piaci versenyben.

Ezt kínálják a Liberálisok, ezt kínálja Sermer Ádám.


Szabadai Viktor
választmányi elnök
Magyar Liberális Párt

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnefeledd.blog.hu/api/trackback/id/tr9914814468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.05.08. 21:08:48

Egy gyenge párt nevében, amely ugyanúgy nem tud semmit tenni, kritizálsz egy másik gyenge párt képviselőjét, amelyik semmit nem tud tenni. A Liberálisok is megalkuttak az MSZP-vel.

Ezzel a Fidesz felelősségét takarod el, a Fidesznek jáétszol alá. Szégyeld magad!

Arról, hogy a Fidesz mennyire bűnös, egy kukkot nem írsz.

Zoltán Lukács 2019.05.08. 21:32:09

Az megvan, hogy Karácsony sok marhaságot csinál, amikor a térképen keresi a helyét (nem nagyon találja), de ki az a Sermer Ádám, és leginkább mi az a "Magyar Liberális Párt"???

Világít a torony 2019.05.09. 02:05:46

2019. április, a pártok támogatottsága felmérés, Közvéleménykutatók.hu:
Liberálisok 0% +/-0% 0% +/-0%
Gondoltam még folytatom, ám ez annyira megalázó eredmény, hogy inkább nem.

tibor4500 2019.05.09. 05:26:35

Furi pont a liberalisoktol hallani ezt, Fodor Gabor az elmult 30 ev egyik legnagyobb koponyegforgatoja, oktatni lehetne politikai tevekenyseget, amokfutasat es allando dorgolozodeset.

Teny, ezt naon el... cseszte Karacsony, mentsege egy van, kell a tamogatas, ami valojaban nem mentseg. A szociknam meg reg ki kellett volna rugni azokat onnan, mivel nem, teljesen hiteltelenek, vallalhatatlanok.

Kivlov 2019.05.09. 06:54:10

@math0:
Nem is arról kéne írnia, hogy miért NE szavazzon a nép a fityiszre. Arrol kell írni, hogy a libsikre miért szavazzon!

Bravehearth 2019.05.09. 08:06:45

A libsik ütik a ballibsit, amiért az háttéralkuknak nem mer ellenállni, mert fél a háttéralku egyik szereplőjének a reakciójától. Mivel az a szereplő épp az a gazdaállat, amelyre rátapadva kívánja biztosítani önnön további parazita létezését. A korábbi parazita pedig épp ezt kéri számon az őt váltó parazitán. Remek! :-)

Itt van előttem a kávé is, a reggeli is, csicseregnek a madarak, a libsik ütik egymást a balliba gazdaállat hátán. Van, amikor szép tud lenni az élet. :-)
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.05.09. 08:42:39

@Kivlov: lehetne arrül is írni, nem erről van szó.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.05.09. 08:44:05

látod, csak azért érted el, hogy adtál a Fidkányoknak muníciót, fasznak játszol te Orbán kottájából, te idióta?!

arckönyv 2019.05.09. 08:47:53

szerintem ezek kb annyira liberálisok mint hitler

besz@rtam bronz 2019.05.09. 08:51:48

@Bravehearth: pff... szánalmas egy életkéd lehet, ha ettől vagy boldogabb...

Gazz 2019.05.09. 09:40:03

Amikor Fodor Gábor előtt felmerül a "megélhetés munka nélkül versus távolságtartás a fidesztől" dilemma, sosem habozik megtenni, amit a fidesz akar.

Ser Vazul 2019.05.09. 10:07:28

Liberálisokra nincs igény ez mar soxor kiderült.Karácsony meg egy tehetségtelen hülye,de nincs más úgy tűnik

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.09. 10:32:20

Télinapforduló Geri kivételesen hiteltelen ballib. Olyan idiótán néz ki, hogy az ember már megsajnálja.

Bravehearth 2019.05.09. 11:23:09

@besz@rtam bronz: Ugyanmár, csikóhal...! Eddig is qrvajó kis életem volt, de ezután egy picit még jobb lett. :-) Jól éreztem magam és most még jobban érzem magam. Ha ez téged frusztrál, az egyszerűen torkonszarom. Mellesleg, hogy te mit hiszel, mit gondolsz, azt szintén leszarom. Az ilyen libsitojások ütve a legjobbak. Ha egymást ütik, az már a non-plus-ultra... ;-)
B.

Egy igazabb ember 2019.05.09. 14:01:31

Az eddigi megnyilvánulásai alapján Sermer egy értelmes srác. Pont ezért nem értem, hogy állhatott össze egy olyan párttal, amit egy valójában semmihez nem értő, de mindent elvállaló megélhetési politikus vezet.
Amúgy mintha ilyesmivel az LMP is előállt volna, még akkor, amikor a Karácsony is oda tartozott. Aztán, amikor már polgi lett, már nem lett olyan fontos az átláthatóság

Minden ballib bérretteg 2019.05.09. 14:57:28

Aki nem fog össze az elkúróval és protezsáltjaival, az a ballib Gyurcsány csicskáknál leírja magát örökre.

Ami egyébként mázli, mert így évtizedekig szopásra vannak predesztrinálva, mert Gyurcsánytól és rokonaitól, Dk-s tolvaj haverjaitól, az agybeteg 5%-nyi elvakult fanatikus hívén kívül, mindenki okád sugárban.
süti beállítások módosítása