Szabad Ne Feledd

Szabad Ne Feledd

Chladek Tibor: Szent Semjén evangéliuma

2019. április 25. - chladektibor

Azt eddig is egyértelműen láthattuk a kormányzati intézkedések tükrében, hogy az Orbán-rendszer úgy viszonyul a keresztyén tanításokhoz mint a vörös khmerek a humanizmus eszményeihez. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azonban már egész odáig ment, hogy nyilvánvalóan hitújító szándékkal teljességgel újrafogalmazta az egyház társadalmi szerepét, hiszen álláspontja szerint "az egyház nem emberbaráti egyesület".

img_3029.jpg

Amennyiben az egyházra úgy tekintünk, mint emberek alkotta intézményes szervezetre, akkor akár az inkvizícióra, akár a holokauszt idején - a kevés, de annál nagyobb tiszteletet érdemlő kivételtől eltekintve - passzívan félrenéző egyházi szereplőkre gondolunk, a miniszterelnök-helyettesnek akár igaza is lehetne. Azonban ha az egyházra úgy tekintünk, mint a názáreti Jézust követők közösségére, mint "Krisztus testére", akkor e lelki-szellemi közösség tagjai: a jézusi tanokat követni igyekvő keresztyén emberek eléggé megrökönyödhetnek Semjén Zsolt szavain.

"Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam és, eljöttetek hozzám". A názáreti Jézus e szavakkal foglalta össze Máté evangéliumában a tanításait követni akaróktól elvárt tetteket, ha úgy tetszik, a jézusi társadalomfelfogást. "Bizony mondom néktek, amikor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg" - intette tanítványait Jézus, az emberiesség, "az emberbarátság", a testvériesség szellemében.

Szinte felsorolni is lehetetlenség, mennyi társadalmi csoporttal szemben cselekedett a fent idézett jézusi tanításokkal homlokegyenest ellenkezőleg a magát kereszténydemokratának nevező kormányzat. Említhetnénk a hajléktalanság kriminalizálását, a kilakoltatások engedélyezését, a szociális ellátórendszer szétverése által a mélyszegénységben élő családok magára hagyását. A legszemléletesebb példa azonban a tompai tranzitzónában rendszeresen fizikailag bántalmazott, illetve több esetben éheztetett menekültek sorsa, amelyen keresztül világosan látható, hogy tetteiben mennyire keresztyén a magát amúgy kereszténydemokratának nevező kormányzat - nyilvánvalóan semennyire sem.

Szomorú, hogy a miniszterelnök-helyettesnek húsvét ünnepén is kizárólag a migránsok, az idegengyűlölet, Gyurcsány Ferenc továbbá az évekkel ezelőtt megszűnt SZDSZ szidalmazása jutott eszébe a Hír TV-nek adott interjújában - nekünk viszont Semjén Zsolt gondolatai, továbbá a NER luxusban dúskáló vezetőinek a nép többségét nyomorba taszító szociálpolitikája kapcsán a názáreti Jézusnak a keresztfán elmondott szavai: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek". (Lukács, 23,24)

 

Chladek Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnefeledd.blog.hu/api/trackback/id/tr2314785692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anomania 2019.04.25. 16:20:23

Ez a semmilyen zsolt az egyik leggusztustalanabb hernyó akit a Föld a hátán hodott. Nem ért semmihez, bárkihez hozzádörgölőzik, csak pozícióban legyen. Bezzeg, mikor ne voltak kormanyon egészen kicsire ment össze, mert saját erejéből semmire sem telik. Ha nincs segg, amit nyalni lehet, éhenhal. Keresztény??? Ez??

Gyorgy007 2019.04.25. 17:22:17

Nem olvastam el a cikket, mert nem érdekel a napi ballib ájvékolás.
Elolvasás nélkül is tudom, hogy tele van csúsztatással, fél hazugságokkal és ótvaros feltételezésekkel. Fogadjunk ott van benne a szokásos számonkérés, a vélt keresztény feladatok és nézőpontoké. Hiába na, hazudnak éjjel nappal és hangulatot keltenek.
Hiteltelen mocsok csürhe!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2019.04.25. 17:39:09

"24Onnan elindulva elment Tírusz vidékére. Bement egy házba, és azt akarta, hogy senki ne tudja meg ottlétét. De nem maradhatott titokban, 25mert azonnal tudomást szerzett róla egy asszony, akinek a leányában tisztátalan lélek volt, és miután eljött hozzá, a lábai elé borult. 26Ez az asszony görög volt, sziroföníciai származású, mégis azt kérte, hogy űzze ki az ördögöt a leányából. 27Jézus így szólt az asszonyhoz: „Hadd lakjanak jól először a gyermekek, mert nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak.” 28Az pedig ezt válaszolta neki: „Úgy van, Uram, de a kutyák is esznek az asztal alatt a gyermekek morzsáiból.” 29Erre így szólt hozzá: „Ezért a szóért mondom: menj el, leányodból kiment az ördög.” 30Amikor azután hazaért az asszony, látta, hogy a gyermek az ágyon fekszik, és az ördög már kiment belőle."

Ha valaki erején belül segít másoknak, az lehet jó keresztény, vagy jó akármilyen vallás tagja, amelynek ez a moralitása. Ha valaki a gyermekei örökségét eltékozolja, szétosztogatja mások között, ahelyett, hogy róluk gondoskodna, az nem egy jó ember, hanem gonosz. Gonosz a régi vallási filozófiák szerint, gonosz a természetes emberi ösztön szerint. A tompai tranzitzóna se nem hotel, se nem lakóhely, ha valaki nem tud gondoskodni arról, hogy ott élelmezze magát, ne legyen ott. Egyébként se legyen ott, mert Magyarországra, az Európai Unióba, aki jön, az tegye törvényesen, útlevéllel, esetleg vízummal, ha ezt kérik tőle.

Aki elhagyja a saját népét, a bajban, a nehézségben, az nem nélkülöző, hanem bűnös, aki vagy mások jóindulatát akarja kihasználni, vagy a sajátjaival nem törődik. Nincs a Földön olyan ország jelenleg, ahol pusztán azért mert valaki az ottani nagy többségi társadalomhoz tartozik, a helyzete lehetetlen. Ha valaki közel-keleti keresztény, akkor érdemes lehet meggondolni, hogy hogyan lehetne segíteni rajta, ha a muzulmán, akkor nem. Nem azért mert akkor ő nem ember, vagy mert az ellenség, hanem mert ez az ő feladata, mert ezek sokmilliós országok, ahol azok az ezrek is bőven megélnének akik errefelé jönnek. Semmilyen tanítás nem bátorít arra, hogy azt a "nélkülözőt" segítsék, aki a saját munkája, saját harca felvállalása helyett támaszkodik másokra, szipolyoz ki másokat. Afganisztán népessége meredeken emelkedik, Afganisztánból menekültek áradnak mindenfele. Ez morális szemszögből értelmezhetetlen. Az afgán szegényekről gondoskodni az afgánok feladata. Az afgán gyerekekről gondoskodni az afgánok feladata. A magyarok, a malájok nyújthatnak és nyújtsanak segítő kezet az afgán helyzet megoldására, segítsék őket, amint az tényleg az afgán nép és mindenki javát szolgálja.

Ha az otthoni helyzetet rendező afgán kormány, akár az északiak, a tadzsikok, akár a pasu talibán megkeres minket azzal, hogy fenntartható fejlődést akarnak és ki akarják emelni a népüket a nyomorból, akkor segítsünk nekik. Ha az afgánok a mi országunkat IS akarják magukénak, ha a népük feleslegét ide is, és máshova is küldik, róluk nem gondoskodva, akkor igenis NE asszisztáljunk a saját népünk, a saját gyermekeink örökségének szétosztogatásához, ahhoz, hogy mások kapják meg a mi jövőnket, megtartva a sajátjukat.

A kereszténység nevében önpusztítást hirdetni, mások olyan térnyerése érdekében, amitől egyénenként még ők sem lesznek sikeresek olyan mértékű gonoszság, ami mellett eltörpül minden kisstílű fideszes korrupció. A fideszes gondolkodása lehet, hogy parazita és "magának kapar", de a menekültek támogatása, és a mögötte álló önpusztító, ön"feláldozásra" sarkalló ideológia, ami vak és süket arra, hogy mennyire kihasználja és mennyire céltalanul és másokat sem igazán szolgálva dönti romba az általa elpusztítottakat, ez inkább olyan, mint a rák.

Jenő jenő 2019.04.25. 17:52:30

Magyarország szégyene ez sok fideszes primitív agyhalott!

Orion65 2019.04.25. 18:37:13

"Nem olvastam el a cikket, mert nem érdekel a napi ballib ájvékolás."
Tipikus fidesznyik bértollnok, még ha pénzt sose lát érte. Hát kérdem én: mi a bánatért jár ide?????
"A kereszténység nevében önpusztítást hirdetni" Krisztus áldozata akkor mi volt? Ja, Ő zsidó volt, a kiválasztott népből, te meg keresztény magyar vagy... Akkor én meg Piréz!
Egyébként senki, egyetlen normális ember nem akarja, hogy ide migráljon a fél világ, de attól még jöhetnek (még ha halomra lövik is mondjuk őket a határon). Mint ahogy ők sem akarták a gyarmatosítás "örömeit" sem...

Mr. Neutron 2019.04.25. 19:08:11

Az evangéliumokban nem nagyon van szó a korabeli migránshelyzetről - nyilván azért, mert a rómaiak nem hagyták, hogy saría alapú no gó zónák jöjjenek létre a helyi nagyvárosokban, tehát eleve nem került sor erre a problémára. Éppen ezért teljesen történelmietlen és Bibliaellenes azt feltételezni, hogy Jézus a migránspárti erőkhöz csatlakozott volna.

(De ez is lehet, kifejtette a negatív álláspontját a korabeli migránsokról, csak éppen olyankor, amikor éppen egyik evangélista se figyelt oda, ezért nem maradt fenn erről írásos bizonyíték.)

Gyorgy007 2019.04.25. 20:06:50

@Orion65: Most akkor bértollnok vagy pénzt sose lát érte?
Ez egy kicsit oximoron pöcsömöccse, nemde? ;-)

ulpius66 2019.04.25. 21:00:33

Who the fuck is Chladek Tibor?
(gyengébbek kedvéért: ki a faszom ez a Kladek....?)

ulpius66 2019.04.25. 21:02:17

Abba elég nagy pénzben mernék fogadni, hogy zsidó!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.25. 21:58:40

"álláspontja szerint "az egyház nem emberbaráti egyesület"."

Ami pontosan így igaz. Az egyháznak vannak karitatív szervezetei, de maga az egyház csak annyiban emberbaráti "egyesület", hogy minden ember, főként pedig a hívek lelki üdvössége érdekében munkálkodik. Ehhez azonban Jézus parancsainak betartásán át vezet az út, aminek csak kisebb része jelent jótékonykodást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.25. 22:01:51

Ettől függetlenül Semjént egy undorító, álszent gazembernek tartom, akinek semmi köze a keresztény erkölcshöz.

darlacko 2019.05.02. 21:22:14

@Mr. Neutron: Ostobaság! Bizonyítod, hogy semmit sem tudsz a történelemről, jogról. A rómaiaknál a nemrómai polgárokra a saját joguk vonatkozott. A korai középkorban pedig élt a személyhez tapadó jog elve, tehát mindenkinek a származása alapján volt különbözően elbírálva a jogi problémája, akkor is, ha elvándorolt a szülőföldjéről.
Ezért voltak a magyarországi szászoknak is saját jogi kódexei sokáig, rájuk nem vonatkozott rájuk a magyar jog. Sok városnak különböző eredetű joga volt. Aztán persze ez a jogi kuszaság idővel megszűnt, de a feudalizmus idején sokféle jog élt egymás mellett.

Persze modern államban nem engedhető meg a saria jog.

A rómaiakról ideokádott tájékozatlan véleményed egetverő baromság!
Júdeában szerinted miért nem a helytartó ítélte el Jézust? Miért adták át egy teljesen más (zsidó) bírói fórumnak? Mert Jézus zsidó volt, ezért rá a zsidó vallási jog vonatkozott a Római Birodalomban is. Ez kb. olyan, mintha ma engedélyeznék a sariát, egy muszlimnak levágnák a kezét lopás esetén Magyarországon, de egy nem-muszlimra nem vonatkozna ez a szabály. A rómaiak nem terjesztették ki a római jogot a meghódított provinciákra, az nem területi alapú volt, hanem csak a római polgárok joga volt. Tehát személyhez tapadt, a római polgár jogviszonyait mindenhol a római jog rendezte.
Egy modern államban persze mindenkire ugyannak a jognak kell vonatkozni, de pont az általad idézett római korban voltak ilyen jogi no-go zónák. A római jog a római polgárok joga volt, mindenki másra más jogok vonatkoztak.

darlacko 2019.05.02. 21:35:16

@Mr. Neutron: Jézus egy migráns volt. Nem volt római polgár, rá a kor sariához hasonló joga, a zsidó vallási jog vonatkozott, pont ezért is ítélte el őt zsidó vallási bíróság, nem pedig római. A kor zsidó törvényi kb. olyan brutálisak voltak, mint ma a saria. Megkövezés, istenkáromlás és úgy általában a szólásszabadság korlátozása. A korabeli zsidók pont annyira fekete bárányai voltak a civilizált világnak, mint ma a mohamedánok. Szerencsére a zsidók elhagyták a törzsi joguk brutálisabb részleteit, ahogy elvándoroltak Júdeából, de azért Izraelbeb az ortodox zsidó gyerekek ma is kiabálják arra a világiasabb zsidó szomszédra, aki szombaton dolgozik, pénzt használ, gépet működtet, hogy öljék meg, mert megszegte a törvényt! Igen, fanatikus zsidók ma is vannak, így nevelik a gyerekeiket.

Mr. Neutron 2019.05.03. 14:15:09

@darlacko: A középkori történelemmel akarod cáfolni a Jézusról írtakat? Gratulálok, ezek szerint nem tudod, hogy a középkort évszázadokkal Krisztus Urunk után kezdték el. Egyébként ez az egész okfejtésed ott bukik meg, hogy a migránskérdés mindig is rendészeti feladat volt, ami már a rómaiaknál is elvált a Polgári Törvénykönyvben írtaktól. Tehát ha egy római légionárius intézkedett bárkivel szemben, akkor teljesen mindegy volt, hogy az illető bevándorolt, migráns, vagy menekült státuszú.

Mr. Neutron 2019.05.03. 14:17:11

@darlacko: Erre csak annyit válaszolnék, hogy ha Jézus ténylegesen migráns lett volna, akkor nem a kereszténységet alapította volna meg, hanem az iszlám vallást.
süti beállítások módosítása