Szabad Ne Feledd

Szabad Ne Feledd

Fodor Gábor: Orbán Viktor hamis démonokkal riogat

Európa-napi fórumot tartottak a Liberálisok Hernádon

2019. május 13. - Soós Henrietta

59997816_2261276130790100_504135650522431488_n.jpg

2019. május 9-én, Európa napján tartott fórumot a Magyar Liberális Párt hernádi csoportja a Szluka Étteremben. A nagyszámú érdeklődőt vonzó esemény előadói Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke, Mészárosné Mladoniczki Anna, az MSZP Pest megye 10. számú választókerületének elnöke, valamint Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei és hernádi elnöke, a Magyar Liberális Párt és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje voltak.

Chladek Tibor meghívására szép számú érdeklődő gyűlt össze május 9-én 17 órakor a hernádi Szluka Étteremben a Liberálisok Európa napi-fórumára. A rendezvény házigazdája köszöntőjében elmondta: az egységes Európa gondolata a II. világháború esztelen pusztítása után fogalmazódott meg az európai vezetőkben, hogy a háborút szító nacionalizmus és az ártatlan polgárok millióinak halálához vezető fasizmus végképp a történelem szemétdombjára kerüljön, hogy a kontinens országainak békés együttműködése és integrációja legyen a jövő útja. „Az ember és ember valamint ország és ország közé kerítéseket emelő nacionalizmus és idegengyűlölet helyett az egymás iránti tisztelet, a tolerancia, a szabadság és a szeretet értékei jelentik a valódi európai jövőt Magyarország számára” - fogalmazott.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke előadása elején méltatta Chladek Tibort, akit kitűnő íráskészséggel és kommunikációs képességekkel bíró, szorgalmas és nagy munkabírású fiatal politikusként jellemzett, és akinek munkájára a jövőben is épít a Magyar Liberális Párt. A pártelnök egyúttal abbéli reményét fejezte ki, hogy a hernádi polgárok bizalmat szavaznak majd neki az őszi önkormányzati választásokon. „Tibor őszintén hisz azokban az európai, liberális és polgári értékekben, amelyekről köszöntőjében is beszélt, a mai cinikus magyarországi viszonyok között ez óriási emberi érték” – fogalmazott Fodor Gábor.

59972670_435592733675774_4125868927408406528_n.jpg

A Liberálisok elnöke hangsúlyozta: a magyar polgárok büszkék lehetnek arra, hogy az 1989-90-ben lezajlott rendszerváltás eredményeképpen Magyarország kelet helyett a nyugatot választotta, és büszkék lehetnek arra is, hogy 2004. május 1-én hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a kormány a valódi társadalmi problémák megoldása helyett kizárólag a migráció hamis démonával riogatja a választópolgárokat, miközben az ország sok szempontból hasonló képét mutatja, mint a rendszerváltás előtt, a Kádár-rendszerben. „Orbán Viktor egyre jobban eltávolodik az Európai Néppárt által képviselt értékektől, EU-ellenes, szélsőjobboldali politikusok barátságát keresi saját korábbi kereszténydemokrata szövetségesei helyett. Az illiberális rendszert építő miniszterelnök nem csak az európai jobbközép-konzervatív pártoknak, korábbi pártcsaládjának, de az Európai Unió alapértékeinek is hátat fordított, az általa képviselt kereszténydemokrácia pedig szöges ellentétben áll mindazzal, amit például Ferenc pápa képvisel”- fogalmazott.

A pártelnök elmondta, a Liberálisok a teljes körű demokratikus ellenzéki összefogás hívei voltak, ennek hiányában nem indulnak az EP-választáson, mert az ellenzék megosztottsága elveszített szavazatokhoz vezet és így a kormánypártok által elnyerhető mandátumok számát növeli. Ettől függetlenül mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a május 26-i választáson, és a nézeteihez legközelebb álló demokratikus ellenzéki pártra adja a voksát.

60347701_315968595747205_872759426384134144_n.jpg

Mészárosné Mladoniczki Anna, az MSZP Pest megye 10. számú, monori központú választókerületének elnöke Európa napján a közelgő Európai Parlamenti választások fontosságára hívta fel a figyelmet. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az EP-választásra nem jött létre széleskörű ellenzéki összefogás, de hangsúlyozta azt, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös ellenzéki listát állított. „Családunk, gyermekeink, unokáink jövője múlik azon, hogy milyen utat választunk Magyarország számára, hogy az Európa-párti vagy a szélsőjobboldali, Európa-ellenes erők lesznek többségben. Katasztrofális helyzetben van a magyarországi egészségügy, a közoktatás, szociális válság van ma Magyarországon, ezen változtatni szeretnénk, és ehhez egy nagyon fontos lépés az Európai Parlamenti választás" - fogalmazott a szocialista politikus.

A fórum második részében Chladek Tibor ismertette polgármester-jelölti programjának főbb elveit. A program a „Mindenki Hernádja” címet viseli, alapértékei pedig a szabadság és a szolidaritás. „Hernádon ugyanazok a folyamatok zajlanak, mint szerte az országban. Az ország és településünk lakossága egyaránt kettészakadt a kiváltságos kevesekre és a hétköznapi gondokkal küzdő sokakra. A mi álmunk az európai Hernád, ahol megvalósulnak az esélyegyenlőség, a szociális biztonság, az állampolgári jogok eszményei, amely nem csak a kiváltságos kevesek, de valóban mindenki Hernádja, minden itt élő polgár közös otthona lehet - fogalmazott a Liberálisok és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje.

A rendezvény - amelynek résztvevőit a szervezők hidegtálakkal és üdítőitalokkal vendégelték meg - az előadókhoz intézett kérdésekkel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnefeledd.blog.hu/api/trackback/id/tr1014819102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása